Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Obiectiv" se alătură campaniei "Jos mâinile de pe oraşul Brăila!"

Redacţia cotidianului "Obiectiv" se raliază campaniei prin intermediul căreia se urmăreşte recuperarea terenurilor retrocedate în natură din Piaţa Concordia dar şi protejarea spaţiilor publice gen parcuri, grădini publice, ori locuri de joacă. Imediat ce iniţiatorii acţiunii - Simona Drăghincescu şi organizaţia non-guvernamentală GREEN - vor întocmi tabelele pentru strângerea de semnături, cititorii noştri vor putea semna listele de susţinere a iniţiativei cetăţeneşti şi la sediul redacţiei. Concret, în afară de corturile ce urmează a fi amplasate în pieţele municipiului, tabelele vor fi disponibile pentru a fi semnate şi la sediul nostru, pe strada Mihail Eminescu nr. 56. "La acest moment am depus o solicitare către secretariatul unităţii administrativ teritoriale pentru a ne pune la dispoziţie, în condiţiile Legii administraţiei publice locale, formularele necesare pentru întocmirea listelor de susţinători", a explicat Simona Drăghincescu.
Potrivit legislaţiei în domeniu, iniţiatorii depun la secretariatul unităţii administrativ-teritoriale forma propusă pentru proiectul de hotărâre, care va fi afişat spre informare publică. După depunerea documentaţiei şi verificarea acesteia de către secretarul unităţii
administrativ-teritoriale, proiectul de hotărâre va ajunge în final pe masa de lucru a consilierilor locali.
Reamintim că Simona Drăghincescu şi organizaţia GREEN sunt iniţiatorii unei campanii care îşi propune sub motto-ul "Jos mâinile de pe oraşul Brăila!" să apere de mafia imobiliară terenurile municipalităţii. Contextul în care s-a ajuns în această situaţie a fost acela că, din 2006, municipalitatea a pierdut rând pe rând loturi de teren pe amplasamentul Pieţei Concordia, retrocedate în natură unor foşti proprietari, totalizând 1.374 mp. Acest lucru a fost posibil prin semnătura fostului primar Constantin Cibu, dar şi prin decizii ale instanţei. Din această suprafaţă, 1.139 mp au ajuns deja în proprietatea controversatului om de afaceri, Simion Cloşcă.
Categorie articol: 

Comentarii