Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Obama l-a felicitat pe Băsescu pentru semnarea acordului privind scutul

Preşedintele american s-a alăturat întâlnirii ce a avut loc între vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu, în sala Roosevelt, anunţă Casa Albă într-un comunicat. De asemenea, Obama i-a invitat pe cei doi oficiali în Biroul Oval.
Liderul de la Casa Albă a notat alianţa strânsă dintre Statele Unite şi România şi i-a mulţumit lui Băsescu pentru parteneriatul său puternic.
De asemenea, preşedintele american l-a felicitat pe omologul său român pentru acordul privind apărarea antirachetă, dar şi pentru Declaraţia comună privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii.
Ambele documente au fost semnate cu ocazia vizitei preşedintelui român la Washington.
Preşedintele Obama i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru leadership-ul în NATO în condiţiile în care Alianţa se pregăteşte pentru summitul NATO din Chicago din mai 2012 şi şi-a exprimat aprecierea pentru sacrificiile făcute de soldaţii români în efortul comun din Afganistan şi alte zone. Obama i-a mulţumit lui Băsescu pentru contribuţia critică la misiunea ISAF.
Obama şi Băsescu au discutat despre rolul important pe care România îl poate avea în susţinerea şi avansarea democraţiei, atât în Europa, cât şi în Orientul Mijlociu, în condiţiile "primăverii arabe".
Categorie articol: 

Comentarii