Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Obama a declarat "dezastru natural" în două state afectate de inundaţii

Decizia va permite celor două state acces la fondurile federale.
Însă, decizia nu include Vermont, care s-a confruntat cu cele mai grave inundaţii din ultimii zeci de ani.
44 de persoane au murit în urma uraganului, care a provocat pagube de peste 10 miliarde de dolari.
Soldaţii au paraşutat colete cu ajutoare în oraşe din Vermont, izolate după distrugerile provocate de uraganul Irene. Mai mult de 200 de drumuri sunt blocate sau distruse în Vermont, misiunile de salvare fiind astfel îngreunate în 13 oraşe.
Irene a ucis 44 de persoane în 13 state americane şi a provocat pagube de miliarde de dolari. Circa jumătate dintre cele 6,7 milioane de persoane de pe Coasta de est nu au curent electric.
Vermont s-a confruntat cu cele mai grave inundaţii din 1927 încoace, iar oficialii au avertizat că încă nu s-a terminat.
Garda Naţională a distribuit alimente şi apă în zonele de munte, marţi.
"Avem mult de lucru. Irene ne-a lovit rău", a spus guvernatorul Peter Shumlin.
"Oamenii şi-au pierdut casele, afacerile. Cimitirul a fost inundat, coşciugele au fost luate de ape. Unele zone sunt devastate", a povestit un localnic din Rochester, Vermont.
Alţi doi localnici, care tocmai se căsătoriseră, au povestit cum au reuşit să scape la limită, cu o maşină, înainte de prăbuşirea unui pod, duminică. Zeci dintre invitaţii de la nunta lor au fost salvaţi cu elicopterul.
Echipele de intervenţie din Paterson au salvat aproape 600 de persoane în ultimele zile, iar guvernatorul de New Jersey a avertizat că mai sunt posibile inundaţii în următoarele 48 de ore.
Categorie articol: 

Comentarii