Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oaspeti greci la Batalionul 528 Cercetasi

Isi impartasesc unii altora secrete ale supravietuirii. Este vorba despre militarii unui detasament de cercetasi din Grecia si cei ai Batalionului 528 Cercetare din Braila, care participa, in perioada 11-16 iulie, la o instruire comuna. Dincolo de discutiile si analizele teoretice, cercetasii vor petrece cel putin trei zile si in teren, in muntii Macinului, pentru a-si demonstra in practica maiestria in arta supravietuirii. Militarii greci se afla pentru a doua oara in Braila, in ultimii doi ani, pentru o colaborare militara cu cercetasii locali. Timp de circa o saptamina, ei vor actiona cot la cot cu soldatii braileni in exercitii de alpinism, de supravietuire, de orientare in teren necunoscut si trageri. La festivitatea de deschidere care a avut loc, ieri, la Batalionul 528 Cercetare au participat, printre altii, comandantul Brigazii 10 Geniu, col. Mihai Tofan, si presedintele comunitatii elene din Braila, Nicolae Saridache.
"Ma bucur sa avem alaturi de noi in Garnizoana militari din armatele statelor membre NATO pentru a ne impartasi din experienta dinsilor, dar totodata, pentru a ne impartasi si noi, din experienta noastra, armatelor aliate. Eu doresc in numele comenzii Garnizoanei sa va urez bine ati venit in Braila, un oras cu un trecut care se impleteste cu comunitatea greaca de foarte mult timp. Speram sa va simtiti bine nu numai in cadrul programului de instruire, ci si in timpul liber, si va doresc mult succes si sa reveniti cu drag la noi" a declarat colonelul Tofan.
La rindul sau, lt.col. Viorel - Cornel Moldoveanu, comandantul Batalionului 528 Cercetare, a spus: "Pragramul nostru are doua etape, prima este cea pe care o deschidem astazi, iar urmatoarea se va desfasura in perioada 7-14 august, in Grecia. Programul va cuprinde, printre altele, cunoasterea formelor si metodelor de instruire ale cercetasilor romani si greci prin parcurgerea unui program de instructie, dar si activitati recreative, care vizeaza intarirea relatiilor de prietenie intre militarii celor doua armate, inclusiv cunoasterea preocuparilor comunitatii grecesti din Braila".
In programul pregatit de gazde pentru cercetasii greci intra si o seara distractiva organizata simbata, la sediul Comunitatii elene din Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii