Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oana Toma are nevoie de ajutorul brăilenilor

* a promis şi Primăria ceva, însă mai are nevoie de sprijin * banii pot fi depuşi în conturile deschise pe numele ei sau pot fi aduşi în redacţie

În urmă cu trei luni, ziarul nostru a scris povestea tristă a unei fetiţe născute cu tetrapareză spastică şi care, în pofida complicatei sale probleme, merge zilnic la şcoală, vrea să înveţe. Oana Toma este elevă în clasa I la Grupul Şcolar "Moisil", iar învăţătoarea Rodica Bianu are grijă ca ea să progreseze atât din punct de vedere educaţional, cât şi din punct de vedere al sănătăţii. Acum a aflat că este programată pentru o primă operaţie prin metoda "Miofibrotomie subcutanată pe etape", la Chişinău, la clinica "Gynesource", pe 14 mai şi are nevoie de 1.850 de euo, bani de care încă nu dispune.

Oana şi mama sa sunt susţinute în demersurile legate de starea de sănătate de Fundaţia "Luptătorul curcubeului", care i-a stabilit întâlnirile preliminare cu medicii de la Chişinău, prin Fundaţia "Ikon" din Galaţi, în cadrul proiectului "Oameni de sprijin", a ajutat-o să-şi facă analizele medicale necesare şi acum i-a şi oferit 300 de euro pentru operaţie. "Chiar astăzi am fost la doamna viceprimar Ciocan şi ne-a promis că ne va ajuta cu o sumă. Nu ne-a spus cât. Noi am încercat să o ajutăm în diferite moduri, am tot apelat la bunăvoinţa unor oameni, dar am strâns foarte puţini bani. Ar mai fi nevoie de 1.500 de euro, iar operaţia este stabilită pentru 14 mai", a precizat Liliana Zăvoranu.

Micuţa Oana Toma a fost descoperită în toamna anului trecut decătre învăţătoarea sa, în timpul recensământului copiilor cu vârstă şcolară. La insistenţele sale şi ale Oanei, mama fetiţei a acceptat să o aducă la şcoală. Cum pe atunci nu avea fotoliu rulant, o aducea zilnic în braţe, iar la şcoală fetiţa se chinuia patru ore într-un cărucior pentru bebeluşi, prea mic pentru ea. Cu ajutorul Organizaţiei "Trebuie" Oana a primit un fotoliu rulant potrivit, iar cu sprijinul Fundaţiei "Luptătorul curcubeului" a reuşit să afle ce trebuie făcut pentru a putea începe să meargă. Toate aceste eforturi însă se vor dovedi în zadar, dacă nu se vor strânge banii necesari pentru operaţie. De aceea, îndemnăm toţi brăilenii care vor să facă o faptă bună, să ajute un îngeraş de copil să viseze la momentul în care se va putea ridica singură din fotoliul rulant. Brăilenii inimoşi pot dona bani într-unul din cele două conuri: în euro RO35RNCB0048115661740002 sau în lei: RO62RNCB0048115661740001 sau la sediul redacţiei noastre.
Categorie articol: 

Comentarii