Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oana Bastiurea si-a pastrat titlul national la pescuit sportiv

Etapa finala a Campionatului National de pescuit sportiv stationar a reunit anul acesta la Marghita, in judetul Bihor, cele mai bune 12 sportive din tara, printre care si pe campioana en titre Oana Bastiurea. Singura reprezentanta a celor noua judete din sudul tarii, Oana Bastiurea, a reusit sa captureze o cantitate mare de peste in proba impusa, cea de Roubasienne, 2360 grame, iar a doua zi in mansa libera, pe furtuna, a avut in juvelnic 3360 de grame de peste, care insumate i-au adus brailencei pentru a doua oara consecutiv medalia de aur la tineret.
Medalia de argint i-a revenit Irinei Palcau din Cluj, iar cea de bronz Oanei Protopopescu din Mehedinti.
In urma acestui rezultat, pescarita braileana a fost cooptata in lotul Romaniei pentru Campionatele Mondiale din 2008, competitie care se va derula la Anvers in Belgia.
"A fost un concurs mult mai greu decit cel de anul trecut din mai multe puncte de vedere. Primul impediment a fost acela ca in lacul unde s-a desfasurat concursul erau foarte multi pesti mici si a fost foarte dificil in prima zi sa pescuiesti la Roubasienne, o varga a carei lungime este de peste 11 metri, pestisori de citiva centimetri. In al doilea rind au venit sportive foarte bine pregatite, care au avut la ele cantitati mari si variate de nada si nu in ultimul rind vremea, care ne-a jucat destule feste. In prima zi a fost o caldura sufocanta, iar a doua zi a fost o furtuna ingrozitoare care mi-a cam dereglat la inceput planurile, dar m-am concentrat si am reusit sa concurez la parametrii pe care i-am dorit si sa cistig acest concurs la o diferenta considerabila fata de urmatoarele clasate. Vreau sa multumesc pe aceasta cale AJVPS-ului din Braila pentru sprijinul acordat, dar si lui Dan Pavel, cel care mi-a asigurat deplasarea la acest concurs", a declarat Oana Bastiurea.
Pe aceeasi pista de concurs s-a desfasurat si finala senioarelor, competitie cistigata de Anca Malutan din Brasov. Aflata printre finalistele din acest an, braileanca Mariana Trandafirescu a avut o comportare foarte buna in prima zi de concurs insa a doua zi a fost dezavantajata de tragerea la sorti si a ocupat in final locul al saselea.
Categorie articol: 

Comentarii