Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O victorie pretioasa pentru un final de campionat linistit

Dacia: Olteanu - Constantinescu, L. Ivan, Pelin, M. Dobre - Hristian (min. 26: Iliuta), Plesa (min. 46: Ciocea), Olenic, Ochia (min. 64: Vasilachi) - Ghioca, Covaci
Antrenor: Ion Gigi
FCM Tirgoviste: Vlad - Constantin, Oana, Ciolca - Zidaroiu, Calinescu, Boros, Pastin, Pirse - Ndigwe (min. 49: Ciju; min. 81: Nita), R. Dobre
Antrenor: Leonida Nedelcu
Arbitri: Alexandru Deaconu - Nicolae Marodin si Adrian Vidan, toti din Bucuresti
Observator FRF: Gheorghe Moise (Bucuresti)

Declaratia antrenorului Ion Gigi, dupa partida de la mijlocul saptaminii, s-a adeverit simbata. La capatul unui meci alert, cursiv, cu destule actiuni periculoase in cele doua careuri, Dacia s-a impus cu 2-1 si astfel a condamnat-o pe FCM Tirgoviste la retrogradare.
Partida a inceput in nota de dominare a gazdelor si chiar in minutul 2 Laurentiu Ivan a smuls primele aplauze din partea spectatorilor, dupa ce a reluat cu capul centrarea lui Plesa.
Reactia oaspetilor a fost prompta. Dupa numai doua minute Razvan Dobre a trimis primul sut pe spatiul portii din acest meci, iar in minutul 7 Pirse a scapat singur spre poarta, a sutat la coltul lung, dar Olteanu a pus un picior salvator, deviind mingea in corner.
Jocul s-a derulat in continuare in mare viteza, dar pina in minutul 22 nu s-a mai consemnat nici o actiune periculoasa de poarta. In acel moment Laurentiu Ivan, unul dintre cei mai buni jucatori ai gazdelor, a executat puternic o lovitura libera din pozitie centrala, dar mingea a trecut la ceva distanta de transversala portii oaspetilor. Dupa numai sapte minute, FCM-ul a trecut prin mari emotii, cind Olenic a reluat cu bolta spre poarta insa a aparut providential Pastin care a respins in extremis mingea de pe linia portii.
Portarul brailean a avut la rindul lui o interventie salvatoare in minutul 35 la sutul violent al lui Pirse. Prima parte a meciului s-a incheiat cu un sut din intoarcere al lui Fanel Ghioca, dupa o centrare a lui Iliuta care i-a dat ceva batai de cap lui Vlad.

Laurentiu Ivan si Vasilachi au fost "calaii" tirgovistenilor

In primul minut al partii secunde a fost rindul gazdelor sa tremure serios la sutul centrare al lui Razvan Dobre numai ca mingea a trecut paralel cu linia portii, la o palma insa de aceasta.
Dacia a reluat atacurile spre careul advers astfel ca deschiderea scorului parea iminenta. Vlad (min. 47) a prins in doi timpi mingea sutata de Ciocea, iar dupa o actiune perpendiculara, in minutul 51, Ochia a sutat plasat pe linga portarul oaspetilor, mingea a revenit in marginea careului mic insa Ghioca, prins pe picior gresit, nu a sutat prea puternic pentru a reusi sa marcheze.
In minutul 60, la o noua actiune braileana, Zidaroiu a jucat mingea cu mina in propriul careu si Alexandru Deaconu a aratat prompt punctul cu var. Laurentiu Ivan l-a executat pe Vlad insa euforia gazdelor a durat doar un singur minut deoarece, in faza care a urmat, Ciolca a restabilit egalitatea si a relansat partida.
Impulsionati de acest gol oaspetii au fortat desprinderea insa Razvan Dobre nu a reusit in doua rinduri sa-l invinga pe Olteanu.
Soarta meciului s-a hotarit in minutul 80 cind Ciocea l-a lansat in adincime pe Vasilachi, iar acesta a patruns in careu si a sutat violent in vinclul portii adverse, 2-1.
Tirgovistenii au alergat disperati dupa egalare insa aceasta nu s-a mai produs deoarece defensiva Daciei a jucat fara greseala.
La finalul partidei jucatorii braileni erau in culmea fericirii in timp ce tirgovistenii trintiti pe gazon plingeau de necaz deoarece aceasta infringere le-a parafat retrogradarea in Divizia C.
"A fost un joc meci de lupta caci FCM Tirgoviste a venit cu gindul de a cistiga si scapa astfel de retrogradare. A fost un joc mai degraba modest, dar care si-a atins obiectivul. Pentru moment, acesta este potentialul echipei, iar ceea ce va urma vom vedea incepind din vara pentru ca Dacia are nevoie de citeva implanturi pentru a arata intr-adevar ca o echipa", a declarat la finalul meciului Ion Gigi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii