Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O veste trista, cu adevarat Deca cat as zice

Vineri, a fost cea mai trista zi din viata mea. Dracu m-a pus sa citesc ziarul Obiectiv inca de la primele ore ale diminetii, asa cum fac de obicei. Puteam sa astept sa-l citesc pe la prinz, macar nu-mi stricam ziua de dimineata. Pai, cum naiba sa nu fac ziua praf si pulbere, atunci cind citesc in ziar ca Ilie Deca ar putea reveni in functia de sef al Directiei de Finante Braila. Gata, cica exilul ala de sase luni a trecut, iar acum omu' isi poate relua treaba fix din locul in care a lasat-o in luna martie.
Poate ca domnu' Deca o sa inteleaga ca am ceva cu persoana lui. N-am, bre, nici o treaba cu el, ca persoana particulara, ba chiar ii urez multa sanatate. Ceea ce ma deranjeaza, daca pot spune asa, este faptul ca, la aproape 20 de ani de la revolutie, inca insista sa fie sef la Finante. Gata, frate, ai fost sef, bravo tie, acum mai lasa si pe altii. Chiar nu inteleg de unde aceasta indirjire din partea lui Ilie Deca. Nu pot sa cred ca dupa atitia si-atitia ani de sefie la Finante el nu si-a facut suma, intelegeti voi ce si cum. Numai un sarantoc flamind s-ar inghesui sa puna mina pe functia asta, ceea ce nu este cazul lu' nenea Deca.
Domnu' Deca, permiteti-mi acum sa ma adresez direct dumneavoastra. Deci vreau sa va spun ca in cele sase luni cit nu ati condus finantele brailene treaba a mers struna. Stiti ce bine ne-a fost noua, agentilor economici, care ba umplem sifoane, ba vindem piine sau facem comert cu pufuleti? A fost liniste si pace. Au fost si controale, n-a zis nimeni ca nu au fost, unii dintre noi au platit si amenzi cind li s-au depistat nereguli, chestie care este extrem de ok. Da, dar atmosfera a fost extraordinara, ma-ntelegi? O placere sa faci afaceri in Braila, sa vii la munca, sa pleci de la munca etc. Pacat, se pare ca toate astea vor disparea odata cu aparitia dumnea'stra! Gresesc cumva? Hai sa vedem cui va da timpul dreptate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii