Mergi la conţinutul principal

O toaletă deschisă este tot ce-i lipsește celui mai nou și frumos centru de agrement din Brăila

* noul parc de pe faleză, din dreapta scenei, construit în mare parte din fonduri europene, devenit de mai bine de un an principala atracție pentru copii, are un WC funcțional doar în proiect * în realitate, însă, construcția există dar are ușile închise în permanență * cel puțin așa sună sesizarea unui cititor al cotidianului ”Obiectiv”, aspect confirmat și la fața locului de redactorii ziarului * ”O să întreb unde este cheia”, a afirmat primarul Brăilei, Marian Dragomir, care ne-a explicat că acel spațiu este funcțional, dar că se deschide doar în anumite intervale orare

 

Corabia de pe Faleza Dunării, un parc relativ nou, denumit centru de agrement, nu are un WC funcțional. Teoretic există și funcționează, dar practic ar sta închis tot timpul zilei. Situația ne-a fost reclamată de un cititor al cotidianului ”Obiectiv” și a fost confirmată la fața locului și de redactorii ziarului. ”Vreau să vă aduc la cunoștință o problemă de care m-am lovit, nu o dată, de câteva ori. Și nu doar eu ci mai mulți părinți. Pentru că locuiesc în zona Romarta, ies destul de des cu copilul meu la parcul acela nou, de pe faleză, la corabie, sau cum se numește el. Frumos parcul, chiar îmi place, dar nu înțeleg de ce Dumnezeu corpul acela alb de clădire pe care scrie WC este închis tot timpul. Am fost și la orele 11.00, 12.00, în weekend, și după amiaza, în cursul săptămânii, la orele 16.00, 17.00, la fel. Închis. De ce? Unde își fac copiii nevoile fiziologice, în iarbă? E păcat că e un parc nou și dacă tot are toaletă, de ce să nu fie și funcțională, pentru copii, nu pentru altcineva?! Am văzut că e o toaletă ecologică pe faleză, dar nu vă spun cum miroase, deci aici copiii nu intră, credeți-mă! Dacă veniți ziua, o să vedeți, din oră în oră, câte 3, 4, 5 copii care își fac nevoile în iarbă, pentru că WC-ul acela este închis mereu”, ne-a relatat Anca, una dintre mămicile din Brăila care frecventează aproape zilnic respectivul parc.

Contactat telefonic și întrebat de ce nu sunt deschise aceste spații, primarul municipiului Brăila ne-a răspuns că respectivul WC ar funcționa, dar că nu este deschis tot timpul zilei, ci are un program. ”O să întreb unde este cheia. Acel spațiu funcționează, dar cu un program, ca să nu se adăpostească noaptea pe acolo diverși oameni, dar este închis și la orele în care nu este un trafic pe faleză, pentru că altfel încep să apară și diverse chestiuni pe pereți, lucruri pe care nu le dorim...mai ales că este folosit și de copii. Repet, este deschis în anumite intervale orare. Dar sunt și toalete ecologice lângă, ne-a declarat edilul-șef al municipiului Brăila, Marian Dragomir, care a adăugat că ”pe toată perioada zilei nu va fi deschis, pentru că trebuie supravegheat. O să se afișeze programul”.

 

Investiție de 1,3 milioane de lei

Reamintim că noul parc de pe Esplanada Dunării este o investiție de 1,3 milioane de lei susținută, în mare parte, din fonduri europene, respectiv 83% bani europeni, restul fiind suportat de la bugetul Primăriei Brăila. O investiție prezentată de administratorul unei firme implicate în proiect ca fiind ”la cele mai înalte standarde”. Când s-a dat startul acestui proiect, se vorbea, mai exact, despre o corabie realizată în Finlanda, unică în România datorită dimensiunii foarte mari pe care se pot juca, simultan, în condiții de siguranță, 100 de copii. Plus încă două corăbii mai mici.  Se mai vorbea și despre calitatea excepțională a produselor, marca ”Lappset”, de ”cea mai de bună calitate, lemn lamelar, tratat, vopsele pe baza de ceară, fără substanțe toxice. <Lappset> e un producător aflat în top 3 producători la nivel mondial, care face parte din consiliile care scriu regulile în ceea ce privește partea de securitate la locurile de joacă”, după cum declara conducerea acestei firme cu care autoritățile locale au bătut palma pentru contract. De altfel, aceste promisiuni se văd și în teren. În aceste condiții chiar este păcat să nu se găsească o soluție și pentru o toaletă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro