Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O tentativa de asasinare a lui Gordon Brown, dejucata de trupele britanice din Afganistan

Trupele NATO au dejucat in ultimul moment o tentativa de asasinare a premierului britanic Gordon Brown in timpul vizitei efectuate, saptamina trecuta, in Afganistan, potrivit unor surse din domeniul securitatii, citate de Sky News.
Publicatia "The News of the World" a dezvaluit ca talibanii intentionau sa doboare elicopterul la bordul caruia se afla premierul britanic in timp ce aparatul survola capitala Kabul. Potrivit cotidianului citat, complotul a fost dejucat in ultimul moment dupa ce trupele de securitate au depistat doi talibani pe acoperisul unei case din Kabul situata pe traseul elicopterului.
"Premierul urma sa urce la bordul elicopterului cind i s-a comunicat ca doi inamici inarmati au fost depistati pe un acoperis din apropiere", a declarat o sursa din domeniul securitatii.
"A fost transportat imediat in incinta bazei, iar fotele locale au rezolvat situatia", a adaugat sursa.
Politia afgana a incercat sa ii captureze pe cei doi suspecti, dar acestia se pare ca au reusit sa fuga la timp.
Gordon Brown a parasit ulterior capitala afgana cu destinatia Muscat, capitala Omanului, indreptindu-se apoi spre Beijing pentru a participa la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice.
"Nu facem niciodata comentarii privind problemele de securitate. Dar premierul urmeaza mereu recomandarile fortelor de securitate", a declarat o sursa din Downing Street.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii