Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O suta de protestatari, arestati dupa violentele din Budapesta

Aproximativ 100 de manifestanti au fost retinuti de politie in confruntarile care au avut loc in cursul noptii pe strazile Budapestei, soldate cu ranirea a 19 membri ai fortelor de ordine, au anuntat, marti, surse oficiale din capitala Ungariei, citate de MTI.
Oficialul ungar a subliniat ca politia nu a dispersat persoanele care manifestau luni seara in Piata Deak pentru ca opozitia (FIDESZ) organizase un mars separat in apropiere.
Fortele de ordine au evitat evacuarea pentru ca multi protestatari violenti intrasera in grupul de manifestanti pasnici.
Gergenyi a explicat ca, ulterior, autoritatile au fost nevoite sa utilizeze gloante de cauciuc si gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea. Tibor Jarmy, un purtator de cuvint al politiei ungare, a anuntat ca in confruntari fost raniti 19 membri ai fortelor de ordine, unii fiind in stare grava.
Marti dimineata, o organizatie civica a blocat cu 20 de masini o artera circulata din nordul capitalei ungare, pentru a cere demisia premierului Ferenc Gyurcsany. Protestul a provocat coloane pe citiva kilometri.
Un protest similar este programat saptamina viitoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii