Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O sută cincizeci de participanţi la "Descoperă Taekwondo"

Evenimentul a debutat cu momentul solemn al intonării imnurilor României şi Coreei, după care directorul de concurs, Mihaela Pătroaica, preşedinta CS Impact, a dat startul competiţiei propriu-zise. Pe durata a două ore, câte patru reprezentanţi din fiecare echipă, atât la masculin, cât şi la feminin s-au întrecut în clasicele ştafete, alergări printre jaloane ori tradiţionala "roabă".
"Au fost trei probe interactive, fiecare incluzând trei circuite care au vizat testarea calităţilor motrice, a îndemânării, testarea mobilităţii şi a izometriei, precum şi atragerea copiilor către practicarea unui sport", a ţinut să precizeze Mihaela Pătroaica.
Între cele trei probe de concurs s-au intercalat şi câteva demonstraţii ale sportivilor de la CS Impact constând în tehnica de bază (kibon), poomsae, mini kyeorugi (meciuri), luptă la un pas (hanbeon kyeorugi) şi spargeri plăcute (kyokpa), toate "puse în scenă" pe muzica legendei muzicii pop, Michael Jackson.

06TAEK2"Dimitrie Cantemir", dublă reuşită

La capătul unei dispute captivante, prima pozitie a clasamentului i-a revenit echipei Şcolii Dimitrie Cantemir. De altfel, elevii de la Cantemir şi-au mai adjudecat şi diploma pentru cea mai dinamică galerie, cele două premii fiind primite cu o explozie de bucurie de reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ.
Locul al doilea i-a revenit echipei coordonate de profesoara Mia Dimian, de la Şcoala Vasile Alecsandri, iar al treilea, la egalitate, echipei de la Şcoala Mihu Dragomir, coordonată de profesoara Mihaela Iliescu şi celei de la Mihai Viteazul, pregătită de profesoara Daniela Starcu. Echipele au primit din partea Clubului Sportiv Impact şi al DSJ, reprezentate de Păuniţa Iuga şi Corina Andronache, premii constând în trofee, pentru primele trei clasate, diplome, tricouri şi dulciuri. Au mai fost acordate două premii pentru cele mai bune evoluţii, atat la masculin, cât şi la feminin, beneficiarii lor fiind Rareş Marin (Mihu Dragomir) şi Raluca Dumitru (Mihai Viteazul).
"Descoperă Taekwondo s-a vrut o competiţie care să iasă din tiparele clasice, inserând probe care să dea nu doar culoare, ci şi dinamism şi care să dezvolte ideea de echipă. Am remarcat o incredibilă doză de entuziasm din partea copiilor în timpul derulării probelor, aceştia fiind realmente conectaţi la maxim la tensiunea concursului. A fost un câştig nu doar petru taekwondo, ci şi pentru sport în general", a declarat la finalul competiţiei Mihaela Pătroaica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii