Mergi la conţinutul principal

O surpare a fost astupată după ani de zile, iar brăilenii şi-au băgat picioarele în ea de reparaţie

• asta s-a întâmplat la propriu, după cum se poate vedea în tălpile imprimate în betonul proaspăt turnat • totul, lângă fostul Cazino de la faleză, aflat la doi paşi de Primărie

 

Surparea apărută lângă fostul Cazino de la faleza Dunării - despre care cotidianul nostru a atras atenţia în urmă cu câteva săptămâni - a fost astupată de o echipă de muncitori a Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila, fiind astfel eliminat un pericol care îi pândea, de ani de zile, pe cei care mergeau acolo ca să admire panorama oferită de fluviu. Totodată, a fost pus şi un capac peste gura de canalizare din apropiere, care, tot la fel, zăcea neastupată de foarte mult timp. Lucrarea în sine a fost oarecum complicată, deoarece în primă instanţă nu se ştia cauza apariţiei acelei surpări. Până la urmă, după ce au făcut săpături în zonă, cei de la CUP “Dunărea” s-au lămurit despre ce este vorba. “Malul falezei este prevăzut cu un sistem de drenaj. Există nişte şicane pentru preluarea apelor pluviale, iar cea din zona respectivă se înfundase şi nu mai permitea drenarea corespunzătoare, apărând acea surpare. S-a săpat, s-a desfundat acea şicană şi problema s-a rezolvat fără să mai fie nevoie să mai facem o legătură la sistemul de canalizare pentru preluarea apei de ploaie, aşa cum preconizasem iniţial”, ne-a explicat Ionel Pătraşcu, inginerul şef al CUP “Dunărea”.

Din păcate, betonul turnat peste locul unde exista surparea de mal arată complet inestetic, deoarece cineva a găsit de cuviinţă să calce peste el înainte de a se întări. Aşa au apărut câteva urme de tălpi care fac ca lucrarea să pară una de mântuială, oferind totodată un indiciu despre gradul de civilizaţie al unora dintre brăileni. Ieri, după ce reporterul nostru l-a informat despre acest aspect, inginerul Pătraşcu ne-a declarat că va da dispoziţie să se ia măsuri pentru o nivelare corespunzătoare a suprafeţei respective.

Reamintim că situaţia canalizării fără capac şi a gropii apărute în urma acelei surpări vechi de câţiva ani, care se umpluse de gunoaiele aruncate de persoanele fără cei şapte ani de acasă, ne-a fost semnalată, în urmă cu câteva săptămâni, de ghidul de turism Gabriel Lâlă. Acesta organizează tururi ale oraşului pentru vizitatorii veniţi alte zone ale ţării şi chiar din străinătate, context în care s-a “lovit” direct de problema în cauză. “Lângă Casa Dumitriu, monumentul istoric fost Cazino, care zace în paragină de atâţia ani, chiar lângă Primărie, se află o canalizare fără capac şi o groapă plină cu gunoaie. Canalizarea aceea este în acest stadiu de câţiva ani. În 2016, când am făcut primele tururi ghidate, aveam două turiste din Grecia cărora le prezentam faleza oraşului. Am mers cu ele în acea zonă de belvedere de lângă fostul cazino şi, fiind mai pe înserat, era să cădem în acea canalizare fără capac. Vă daţi seama, în 2016 se întâmpla asta, iar acum, după trei ani, situaţia este exact la fel, chiar mai gravă, pentru că acea groapă de lângă canalizare şi-a mărit dimensiunile. Dacă aici, la doi paşi de Primărie, se întâmplă aşa ceva, ce pretenţii să mai avem pentru alte zone ale oraşului?!”, se întreaba retoric ghidul Gabriel Lâlă.

După ce reporterii noştri au adus, la rândul lor, problema la cunoştinţa conducerii Primăriei, s-au luat măsuri pentru rezolvarea situaţiei.

În ceea ce priveşte clădirea fostului cazino, monument istoric de la începutul secolului XX, după cum este afişat pe o plăcuţă de pe faţadă, aceasta aparţine acum unor proprietari care deţin şi un hotel din municipiu. Aceştia şi-ar fi manifestat intenţia de a investi în reabilitarea imobilului, însă nu se ştie exact când se va întâmpla “minunea”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro