Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O supravietuitoare a Holocaustului din Romania, stabilita in SUA, isi va spune povestea la ONU

O supravietuitoare a Holocaustului din Romania, stabilita in localitatea Aventura, din statul american Florida, isi va spune povestea la Natiunile Unite, cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii victimelor Holocaustului, relateaza Miami Herald, in editia electronica.
In fiecare an, Natiunile Unite organizeaza Ziua Internationala a Comemorarii victimelor Holocaustului. In acest an ea va fi marti, cand va lua cuvantul si Ruth Glasberg Gold, in varsta de 78 de ani, din orasul Aventura.
"Am fi onorati sa ne impartasiti povestea supravietuirii dumneavoastra, inclusiv (...) lupta dumneavostra de a scoate la iveala situatia evreilor din lagarele din Transnistria", se arata in scrisoarea de invitatie adresata acesteia. "Discursul dumneavoastra ar trebui sa dureze aproximativ 15 minute", se adauga in document.
"Holocaustul din Romania este aproape necunoscut", a declarat ea. "Transnistria nu inseamna nimic pentru nimeni (...)", a adaugat ea. In Transnistria, persoanele din lagare erau lasate sa moara de foame, de frig sau din cauza bolilor.
Fosta asistenta medicala va sublinia semnificatia speciala a acestei zile. "Ziua de 27 ianuarie este aceeasi zi in care am ramas orfana". In acea zi, mama, tatal si fratele sau au murit.
Potrivit unui oficial, chiar si organizatorii o cunosc pe Gold, datorita unei carti scrise de ea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii