Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"O să lupt până o să-i văd la puşcărie"

* unul dintre judiciariştii de la IGPR care a deschis focul este ofiţer, acesta fiind şi motivul pentru care dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi * Sorin Pârvu va fi înmormântat mâine

Zeci de rude, prieteni şi vecini s-au adunat, ieri, la casa brăileanului ucis de poliţiştii bucureşteni, aşteptând să-i fie adus trupul neînsufleţit. După ce medicii legişti de la Galaţi au efectuat necropsia cadavrului, sicriul a fost adus în cartierul Chercea, unde va fi ţinut până mâine, când Sorin Pârvu va fi înmormântat. Dacă vecinii sunt şocaţi de modul în care tânărul şi-a găsit sfârşitul, familia este revoltată de felul în care au acţionat judiciariştii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), care l-ar fi executat fără niciun fel de somaţie. "În timp ce dădeau cu puşca să spargă parbrizul, pentru că geamul avea folie pe el şi se spărgea mai greu, băiatul din dreapta a întors capul şi în momentul ăla a văzut că s-a deschis uşa din spatele şoferului, iar un poliţist i-a pus pistolul în cap", ne-a spus mama victimei.
Vecinii, care-l ştiu de când era mic, povestesc că Sorin Pârvu era un tânăr cumsecade, avea relaţii bune cu toată lumea şi nu a făcut niciodată rău nimănui. Ei cred că nenorocirea căzută asupra familiei este cu atât mai mare cu cât fratele celui împuşcat suferă de o boală grea, Sorin fiind singurul sprijin al familiei. De aceeaşi părere este şi un bărbat care lucrează ca şofer pe un microbuz de-al victimei, ce ne-a povestit un episod în care Sorin Pârvu a găsit, într-o zi, 15 milioane de lei vechi în maxi-taxi, bani pe care i-a înapoiat femeii care îi pierduse. "Era un băiat bun, ne înţelegeam bine. Era liniştit, paşnic, nu se enerva aiurea. Căuta să muncim, să scoatem un ban cinstit. M-a ajutat cu 900 de lei când am avut nevoie şi acum îi dădeam banii în rate. Şi nu am fost singurul pe care l-a ajutat", a adăugat Gheorghe Creangă.
Tatăl lui Sorin Pârvu crede că fiul său a murit încă de sâmbătă, însă li s-a ascuns acest lucru până când au venit hotărâţi să-l mute la un spital din Bucureşti. În plus, este decis să-şi caute dreptatea în instanţă în cazul în care cel ce i-a ucis fiul scapă nepedepsit. "El a fost mort de la Brăila, de asta nu ne-au lăsat să-l vedem. Au vrut să vadă ce relaţii am eu, unde pot să ajung şi în momentul în care a venit elicopterul de la Bucureşti, atunci au anunţat că e mort. Iar familia era acolo şi nu ştia nimic. Sigur nu o să fie pedepsit cel care a făcut asta. Or să spună că s-a descărcat arma instantaneu, o să-l mute disciplinar în altă parte şi atât. Sau o să spună că mortul s-a întors şi a vrut să-i dea una ăluia şi ăla de frică a tras. Dar eu o să lupt până o să-i văd la puşcărie pe cei care au tras în copilul meu fără somaţie, de l-au executat ca pe un câine. La Brăila s-a tras de vreo două ori cu pistolul până acum, în rest a fost doar vâlvă, Crăcănatu care face nenorociri, că el i-a chemat pe ăştia de la Bucureşti! Nu mai avea pe cine să mai dea, că i-a prăduit pe ăia din Viziru şi din Radu-Negru şi a zis că îl dă pe ăsta (n.r. - Giulian Dumitraşcu). O rudă de-a lui e mare mahăr pe la minister şi de asta face nenorociri la Brăila de atâta timp şi nu-i zice nimeni nimic. A zis că dă un telefon, cheamă Bucureştiul, îl prinde pe ăsta şi-şi mai ia un grad, ca să-l mai ţină un an pe funcţie. El bagă lumea la puşcărie. Acum, că am vorbit, el nu vine să mă bată, dar o să pună mâine pe vreunul să-mi dea un pietroi în cap", ne-a declarat Ion Pârvu.

29mort1Printre poliţiştii care au făcut uz de armă se afla şi un ofiţer

Ieri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procuror Marcel Codiţă, ne-a confirmat faptul că dosarul a fost înregistrat cu data de 27 septembrie la instituţia pe care o reprezintă şi că, în acest moment, procurorii fac cercetări pentru a stabili condiţiile în care s-a tras asupra autoturismului "Ford Mondeo" cu numere de Bulgaria. Acesta a mai explicat şi motivul pentru care dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi nu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. "Conform legii, în cazurile similare cu cel despre care vorbim, dacă cel puţin o persoană dintre poliţiştii care au deschis focul este ofiţer, dosarul ajunge la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Dacă cei implicaţi ar fi fost toţi subofiţeri, ajungea la Parchetul de pe lângă Tribunalul din oraşul respectiv. Nu pot să spun acum câţi dintre poliţiştii care au tras erau ofiţeri, dar dacă a ajuns la noi, în mod sigur cel puţin unul avea grad de ofiţer. În acest moment se fac cercetări, iar când vom putea face publice informaţiile, vom anunţa", ne-a mai explicat procurorul Marcel Codiţă.
Reamintim că Sorin Pârvu, finul interlopului Sebastian Stoian, zis "Neluţu", a fost împuşcat de poliţişti de la IGPR în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean deosebit de periculos, care este urmărit internaţional. Glonţul i-a intrat prin gât şi i-a produs leziuni grave, ducând la decesul victimei, a doua zi. Incidentul s-a consumat sâmbătă, în jurul orei 14.00, când poliţiştii au blocat în trafic autoturismul în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmărit, fără să vadă însă cine este în interior, întrucât maşina avea geamuri fumurii. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, moment în care victima, care era în maşină cu unul din fii lui "Neluţu", a crezut că sunt atacaţi de membrii vreunei grupări rivale. Atunci a lovit maşina poliţiştilor, încercând să-şi asigure scăparea, iar judiciariştii de la IGPR au făcut uz de armă ca să-i oprească, unul dintre gloanţe nimerindu-l în gât pe Sorin Pârvu.

29mort2Urmărire generală
Brăilean căutat pentru un omor comis în Italia

Giulian Dumitraşcu (33 de ani) este urmărit internaţional în baza unui mandat de arestare european emis de autorităţile italiene, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. El este acuzat că la sfârşitul anului trecut, împreună cu alte persoane, a ucis un bijutier din Roma, pe care apoi l-au jefuit. Victima a fost torturată şi bătută până nu a mai mişcat, fiind găsită cu mâinile şi picioarele legate la spate. Iniţial, fiind vorba de o crimă atât de brutală, anchetatorii nu s-au gândit la un simplu jaf, ci la o reglare de conturi. Ipoteza era alimentată de stilul de viaţă pe care l-a avut victima în ultima perioadă cât şi de recentele sale probleme financiare. Cine poate da relaţii despre Giulian Dumitraşcu este rugat să anunţe cea mai apropiată secţie de Poliţie sau să sune la 112.
Giulian Dumitraşcu nu este singurul brăilean acuzat că ar fi participat la asasinarea bijutierului Francesco Lenzi (56 de ani). Autorităţile italiene spun că suspecţi sunt şi alţi doi brăileni, dintre care unul a fost arestat la doar câteva zile de la comiterea faptei. În închisoare se află şi menajera victimei, tot brăileancă, cea care le-ar fi dat acestora pontul. Radu Ion Iancu (26 de ani) a fost prins de carabinieri înainte să scoată din Italia bijuterii "Lenzi" în valoare de 800 de mii de euro.
Like / Share

Comentarii