Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua vara, acelasi Caruz

Anul trecut, pe vremea asta, brailenii sunau in draci la "Obiectiv", ca sa reclame faptul ca in oras este o putoare de porc, care le muta nasul din loc. Toti il aratau cu degetul pe de-acum celebrul Gheorghe Caruz, cel mai mare crescator de porci din Braila si imprejurimi. Tin minte ca anul trecut, pe vremea asta, Caruz s-a manifestat foarte vehement, chiar a pus piciorul in prag, pentru ca brailenii au nesimtitul tupeu sa-l acuze de mirosul din oras. Ba a mers pina intr-acolo, incit sa sustina ca totul nu este altceva decit o manevra bine ticluita de ziaristi, in spatele carora - se putea altfel? - se ascund interese obscure si bani negri cit cuprinde.
Vara lui 2008 prinde Braila exact ca anul trecut, pe vremea asta. Se afla exact in acelasi loc in care am lasat-o, cel putin din punct de vedere al putorii de excremente de porc, care inteapa aerul oricum poluat de masini, de praf, de toate nenorocirile din lume. Zici ca cineva a dat stop pe imagine, iar 12 luni mai tirziu a apasat din nou play. De fapt, o mica-mica schimbare parca, totusi, s-a intimplat. Daca anul trecut cetatenii protestau haotic impotriva faptului ca duhoarea le intra de la primele ore ale diminetii in dormitor, acum opinia publica a facut un pas inainte, organizindu-se.
Poate ca cei 50 de activisti ecologisti care au protestat duminica, in fata firmei-tinta, apartinind lui Gheorghe Caruz, nu au rezolvat mare lucru. Poate ca autoritatile locale (in special cei de la Garda de Mediu) vor trata si pe mai departe aceasta problema cu indiferenta. Da, dar important este ca acest caz urit mirositor a fost repus pe tapet, supus discutiei si oprobriului public. De data aceasta, cum ziceam, in mod organizat.
Am inteles ca ecologistii vor sa repete actiunea de duminica. E bine. Macar sa-i faca zile negre lui Caruz, sa-l streseze, sa se simta si el la fel de bine precum Braila asta, in care da duhoare la tot cartieru', prin toate canalizarile si alte orificii care au legaturi directe si primejdioase cu niste cocini nenorocite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii