Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua licitatie cu strigare pentru sediul "Ceprohart" de pe faleza

Un nou pas a fost facut in cadrul procesului de privatizare a institutului de cercetare brailean: anuntarea licitatiei privind scoaterea la vinzare a cladirii amplasate pe faleza Dunarii, unde SC "Ceprohart" SA Braila isi are sediul. Activul, compus din cladire si teren in suprafata de 2.091 mp, este evaluat la 2,1 milioane euro (inclusiv TVA), de altfel pretul de pornire a licitatiei. De remarcat este faptul ca modalitatea aleasa pentru vinzarea acestui activ este licitatia cu strigare numai la un pret in urcare si cu plata integrala. Potentialii ofertanti trebuie sa cumpere un dosar de prezentare a activului, sa achite o taxa de participare la licitatie si, in plus, trebuie sa depuna o garantie de participare. Ofertele de cumparare va trebui sa contina dovada achitarii acestor obligatii si vor putea fi inregistrate pina la termenul limita stabilit la data de 15 februarie, ora 10.00. Comisia de licitatie va deschide plicurile cu oferte a doua zi la ora 12.00 in prezenta tuturor ofertantilor, iar lista candidatilor admisi va fi publicata in aceeasi zi, la ora 16.00.
Prin vinzarea acestui activ, "Ceprohart" va acoperi datoriile pe care le are catre CET Braila, circa 2 milioane de lei. "Aceasta este si o masura de pregatire in vederea declansarii procesului de privatizare astfel incit, institutele de cercetare, la momentul trecerii lor in proprietate privata, sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decit cea de cercetare - dezvoltare", se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) - actionarul majoritar al unitatii bralene.
Important de mentionat este ca aceasta este a treia incercare a AVAS de vinzare a sediului institutului de cercetare-dezvoltare din Braila, primele doua fiind derulate in lunile noiembrie si decembrie anul trecut.
Categorie articol: 

Comentarii