Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua aminare in dosarul "Gazeta"

Soarta dosarului "Gazeta" se afla, inca, la mina judecatorilor Curtii de Apel Galati, care au aminat pina in octombrie judecarea apelului declarat de Parchetul Braila. Ieri, doi dintre inculpati au solicitat un nou termen pentru a avea timp sa-si angajeze avocati, cerere ce a fost acceptata de instanta. Dosarul "Gazeta" a ajuns la Galati
dupa ce, pe 7 mai, Tribunalul Braila a dispus trimiterea cauzei la DIICOT si refacerea actelor de urmarire penala, pe motiv ca anchetatorii ar fi incalcat dispozitii ale CEDO. Procurorii au declarat apel impotriva hotaririi, iar daca magistratii galateni il vor respinge, dosarul va fi desfiintat, iar cercetarile vor fi reluate de la zero.
Reprezentantii Trustului "Gazeta" sint acuzati de catre anchetatorii clujeni de savirsirea infractiunilor de asociere la un grup infractional organizat si santaj calificat in forma continuata. Potrivit reprezentantilor acuzarii, ziaristii clujeni, in frunte cu presedintele trustului, Liviu Man, ar fi constituit un grup infractional organizat, iar din anul 2004 si pina in noiembrie 2006 ar fi constrins 43 de persoane sa incheie contracte de publicitate cu publicatiile institutiei. In caz contrar, ar fi fost amenintate cu dezvaluiri compromitatoare in publicatiile apartinind Trustului "Gazeta". Jurnalistii trimisi in judecata au acuzat in repetate rinduri abuzurile comise, spun ei, de anchetatorii DIICOT Cluj, solicitind instantei refacerea urmaririi penale si respectarea dreptului la aparare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii