Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nouă vizită a chinezilor din Henan la Brăila

Încearcă de mai mult de cinci ani să închege o relaţie cu chinezii, dar nu reuşesc. Autorităţile brăilene se întâlnesc sistematic cu reprezentanţii provinciei chineze Henan, cu care judeţul este înfrăţit, însă nu reuşesc decât să semneze protocoale de colaborare, care rămân literă moartă. Ultima întâlnire de acest tip a avut loc ieri, la Sala Rondă a Prefecturii, şi, ca de obicei, părţile şi-au promis că de data aceasta, vor ajunge şi la o acţiune concretă de cooperare româno-chineză.

Relaţiile brăilenilor cu reprezentanţii provinciei Henan au început în mandatul în care preşedinte al Consiliului Judeţean era Aurel Simionescu, când prima delegaţie chineză a fost primită la Brăila, s-au strâns mâini, s-au stabilit posibile domenii de colaborare şi s-au făcut declaraţii de bune intenţii. Simionescu, acum primar al municipiului, şi-a adus aminte ieri cu nostalgie de acele vremuri când se proiecta realizarea unui restaurant chinezesc autentic la Brăila şi dezvoltarea unei colaborări pe profil agricol. El a recunoscut că de atunci s-au schimbat şefii administrativi şi în Brăila, şi în Henan, însă vizitele reciproce s-au desfăşurat după acelaşi tipic, cu aceleaşi rezultate. Aceeaşi constatare a făcut-o şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, în cadrul întâlnirii cu noile autorităţi din provincia chineză: "Relaţiile cu provincia Henan au o vechime, dar din păcate, până azi nu am reuşit să concretizăm ceea ce am stabilit de fiecare dată când aţi fost oaspeţii noştri. Faptul că astăzi sunt de faţă prefectul judeţului şi primarul municipiului dă o altă consistenţă relaţiei noastre şi, aşa cum am promis, cred că vom face într-un timp relativ scurt o vizită în provincia Henan, pentru a stabili relaţii concrete de colaborare".

Stancu a impresionat delegaţia chineză, când a prezentat "felicitări călduroase" şefului delegaţiei străine, Li Baishuan, vicepreşedinte al Consiliului provinciei, pentru sărbătorirea, la 29 septembrie, a victoriei Revoluţiei chineze, adică a aderării Chinei la comunism.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii