Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nouă sesiune pentru depunerea proiectelor de modernizare a exploataţiilor agricole

Cererile de finanţare vor putea fi depuse la Oficiile Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit până la 31 mai 2010. Alocarea totală pentru această sesiune este de 150 de milioane de euro şi pentru prima dată este defalcată pe fiecare din cele două sectoare principale agricole. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 60 de milioane de euro, iar cel de creştere a animalelor - 90 de milioane de euro. Potrivit datelor prezentate de oficiul judeţean al agenţiei, în cadrul sesiunilor de până acum de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 121 au fost înregistrate 169 proiecte cu o valoare de circa 86,1 milioane euro dintre care au fost selectate în vederea finanţării 65 de contracte cu o valoare de 36,4 milioane euro.

Prin Măsura 121 fermierii pot primi sprijin nerambursabil de până la 1,6 milioane de euro pentru investiţii în exploataţiile agricole, cu o cofinanţare care porneşte de la 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Această sesiune pentru depunerea de proiecte este prima din acest an, urmând ca în toamnă, conform calendarului şi alocărilor indicative propuse pentru sesiunile de depunere aferente anului 2010, să aibă loc încă o sesiune.
Categorie articol: 

Comentarii