Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nouă Sală Polivalentă «schiţată» de administraţia Dragomir şi Chiriac

• preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac a vorbit, recent, despre dorinţa sa de a realiza o Sală Polivalentă de 4.000 locuri, undeva în Municipiu, astfel încât actuala sală să rămână la îndemâna echipelor de juniori şi amatori • planul acestuia este de a realiza o asociere cu Primăria Municipiului care să pună în primul rând la dispoziţie un teren potrivit • în acest an se doreşte realizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) atât pentru noua Polivalentă, cât şi pentru reabilitarea Stadionului Municipal, urmând ca apoi să se ceară finanţare de la Compania Naţională de Investiţii • primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de realizarea unei noi Săli Polivalente în oraş

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila vrea să realizeze o nouă Sală Polivalentă în oraşul nostru, care să aibă o capacitate considerabil mai mare decât cea actuală. Acesta a vorbit recent despre ideea sa, precizând că şi-ar dori să realizeze dezideratul în cadrul unei asocieri cu Primăria Municipiului Brăila. Mai exact, Chiriac a explicat că anul acesta va lucra la un proiect privind o viitoare asociere cu municipalitatea pentru întocmirea a două Documentaţii de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru această nouă Sală Polivalentă, cât şi pentru reabilitarea Stadionului Municipal. După ce se va cunoaşte cu exactitate nivelul viitoarelor investiţii urmează să fie înaintate proiecte către Compania Naţională de Investiţii pentru cofinanţare.

“Îmi doresc foarte mult aceste două proiecte de hotărâri. Două asocieri făcute de Consiliul Judeţean împreună cu Primăria Municipiului Brăila. Apoi să depunem documentaţia la Compania Naţională de Investiţii pentru cele două proiecte. Unul să fie reabilitarea Stadionului Municipal şi al doilea privind o nouă Sală Polivalentă de 4.000 de locuri la Brăila. Dar întâi trebuie făcute proiectele de hotărâri privind asocierea dintre Primărie şi Consiliul Judeţean şi să dăm apoi drumul la DALI-uri. Să vedem ce sume pune fiecare (n.r. - Primăria şi CJ Brăila). Dar trebuie să vedem şi care va fi bugetul, pentru că noi deocamdată nici nu avem bugetul aprobat. Anul acesta vreau să avem DALI-urile, să ştim cam cât ne-ar costa şi să depunem proiectele la CNI. Pentru că Bazinul Olimpic e aproape gata şi putem să mai depunem aceste două proiecte”, a declarat Chiriac.

Acesta şi-a exprimat speranţa că Municipiul Brăila va putea veni cu un teren potrivit pentru realizarea acestei noi Săli Polivalente. De asemenea, sursa citată a mai explicat că actuala sală ar reveni echipelor de juniori şi amatorilor.

“Primăria are destule terenuri unde putem construi o Sală Polivalentă de 4.000 locuri, cu spaţii de parcare, să fie civilizat, frumos. Ca să nu mai avem probleme să ne înghesuim toţi în Sala Polivalentă. De exemplu, când este un meci important al echipelor de seniori sau o competiţie importantă mereu se ajunge la blocarea zonei respective cu maşinile. Sala Polivalentă actuală trebuie să rămână pentru echipele de juniori 1, juniori 2, competiţii interjudeţene”, a conchis Chiriac.

 

Dragomir consideră benefică realizarea unei noi Săli Polivalente

Primarul Marian Dragomir s-a arătat deschis ideii preşedintelui CJ Brăila de a realiza o nouă Sală Polivalentă cu o capacitate de 4.000 de locuri. Şi acesta a vorbit recent despre asta, dar şi despre planurile sale privind reabilitarea Stadionului Municipal de Fotbal.

“Da, consider că este o măsură benefică. Dacă vom avea infrastructura aferentă, este un plus pentru Municipiu. Noi vom prezenta Consiliului Judeţean toate terenurile pe care le are Primăria disponibile. Dacă se va alege unul dintre ele, noi îl vom pune la dispoziţie gratuit. De asemenea, dacă Consiliul Judeţean are terenuri, poate alege unul dintre acelea, după cum preferă. Oricum ar fi, noi suntem de acord cu acest proiect”, a declarat Dragomir.

Edilul-şef şi-a exprimat speranţa că administraţia brăileană va putea obţine o finanţare de la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii, în special pentru reabilitarea Stadionului Municipal de Fotbal, care ar putea fi folosit ulterior inclusiv pentru evenimente de anvergură.

“Stadionul a fost prins în bugetul de anul trecut ca posibilitate de reabilitare. (...) Urmează să se scoată la licitaţie un proiect pentru a se putea depune spre obţinere de finanţare, la fel ca şi la Bazinul Olimpic, prin Compania Naţională de Investiţii. Să ştiţi că noi stadioanele nu le facem pentru o echipă privată sau alta. Noi facem stadioanele pentru ca toţi copiii din Municipiul Brăila, de la nivelul şcolilor să se poată antrena gratuit pe ele. (...) Pe un stadion nu putem să vorbim doar despre un singur sport. Pot veni şi echipe din alte zone să joace. De exemplu handbalul se antrenează pe stadion şi alte echipe o pot face. Mai mult, putem să luăm la un moment dat exemplul unor oraşe care şi-au construit baza sportivă şi apoi au pus-o la dispoziţia unor cluburi din judeţul propriu sau din alte judeţe, pentru a-şi desfăşura activitatea acolo”, a conchis Dragomir.

 
Categorie articol: 

Comentarii