Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nouă povestire de Marian Coman, în „Izolare”, prima antologie românească despre pandemie şi carantină

• volumul editat în format electronic va cuprinde texte semnate de douăzeci de scriitori, printre care Radu Paraschivescu, Svetlana Cârstean, Cezar-Paul Bădescu, Cecilia Ştefănescu şi Flavius Ardelean, şi este disponibil la precomandă pe nemira.ro • toate încasările din vânzarea ebook-ului vor fi donate pentru lupta împotriva Covid-19, către Asociaţia “Dăruieşte Viaţă”

 

Scriitorul brăilean Marian Coman este unul dintre cei douăzeci de scriitori ale căror texte vor fi incluse în prima antologie românească cu proză inspirată de acuala criză sanitară. Proiectul a luat naştere după ce Editura “Nemira” a invitat mai mulţi scriitori români să scrie, la cald, despre momentul aproape ireal, dar incredibil de concret, pe care îl trăim acum cu toţii. Aşa s-a compus antologia-ebook “Izolare”, despre distanţare şi carantină.

Volumul electronic „Izolare” se află la precomandă pe nemira.ro, urmând a fi livrat cumpărătorilor pe data de 5 mai. Toate încasările din vânzarea ebook-ului vor fi donate pentru lupta împotriva Covid-19, către Asociaţia “Dăruieşte Viaţă”.

„Ideea antologiei a pornit, ca de obicei, de la ceva ce vrei să citeşti, dar încă nu a fost scris: ce ne poate sprijini în această perioadă? Unde să ne uităm când ne e frică? Ce poate fi fertil sau bun? Primeam în social media mici firimituri preţioase din gândurile câtorva autori, dar aş fi vrut mai mult şi la loc sigur. Am dat buzna pe messenger (pandemia scuză mijloacele), iar răspunsurile primite aproape instantaneu au fost pline de căldură. De la scriitori consacraţi, la nume de nişă, la oameni care debutează chiar în acest volum, la semnături cu care suntem obişnuiţi din alte zone decât literatura – cu toţii au găsit sens în a scrie la cald despre izolare, dinăuntrul ei. Peste şase luni, peste un an, vom vedea altfel această perioadă în care ne reobişnuim cu noi înşine, într-un nou context. «Izolare», antologia noastră, este un selfie de grup cu acest moment, aşa cum se vede el chiar acum”, a declarat Alexandra Rusu, redactor-şef Nemira.

Printre cei care au răspuns invitaţiei Alexandrei Rusu se numără Alina Purcaru, Anastasia Gavrilovici, Cecilia Ştefănescu, Cezar Paul-Bădescu, Dan Coman, Diana Geacăr, Elena Vladareanu, Flavius Ardelean, Gabriel Sandu, Irina Georgescu, Lavinia Balulescu, Maria Manolescu, Maria Tănăsescu, Marin Mălaicu-Hondrari, Marian Coman, Radu Paraschivescu, Raluca Nagy, Svetlana Cârstean, Veronica D. Niculescu, Vlad Stroescu.

Antologia “Izolare” poate fi precomandată la următorul link: https://nemira.ro/izolare-antologie-ebook
Categorie articol: 

Comentarii