Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O nouă generaţie de rachete

Statele Unite dezvoltă o nouă generaţie de rachete rapide, ce pot atinge viteze de peste 5.793 de kilometri pe oră şi pot lovi orice ţintă de pe Glob într-o oră. Acest proiect a alarmat China şi Rusia şi a complicat negocierile pentru reducerea armelor nucleare, relatează Sunday Times.

"Capacitatea de a ataca o gamă largă de ţinte aflate în rază de acţiune intercontinentală, fără a recurge la arme nucleare, are o importanţă centrală pentru securitatea naţională", a explicat Daniel Goure, analist la institutul Lexington din Virginia.

Casa Albă a cerut fonduri de aproape 250 de milioane de dolari pentru cercetarea tehnologiilor hipersonice, dintre care unele folosesc undele de şoc generate de rachete pentru a le creşte şi mai mult viteza.

Noua armă va putea fi lansată din aer, de pe mare sau de la sol şi va zbura la o altitudine de peste 106 kilometri. Racheta va primi date actualizate privind ţinta de la sateliţi. La o viteză de până la cinci ori mai mare decât cea a sunetului, ea va genera atât de multă căldură încât va trebui acoperită cu materiale speciale, pentru a evita topirea.
Categorie articol: 

Comentarii