Mergi la conţinutul principal

O nouă gafă marca "Angelica Pamfil"

Simona Drăghincescu, convinsă fiind că răspunsul a fost întocmit şi avizat de directorul juridic Angelica Pamfil, îi atrage atenţia primarului că prin astfel de gafe îl discreditează, pentru a nu ştiu câta oară, atât pe el cât şi instituţia pe care o conduce

Deşi după dovezile aduse în cazul "Concordia", expuse în cotidianul nostru, se poate trage o concluzie extrem de clară asupra competenţei unora dintre juriştii ce activează în Primărie, în frunte cu directorul Angelica Pamfil, un alt fapt întâmplat zilele acestea vine să sublinieze, dacă mai era nevoie, gradul "înalt" de profesionalism al acestora.

Mai precis, în urmă cu câteva zile, Simona Drăghincescu, directorul DAPT, a solicitat secretariatului Primăriei Brăila un model de formular de tabel pentru strângerea de semnături în vederea promovării unei hotărâri de CLM, privind declararea utilităţii publice asupra unor terenuri ce aparţin municipiului Brăila, precum parcurile, locurile de joacă, Grădina Zoo şi terenurile din pieţe, inclusiv cele din Concordia. Aşa cum a explicat, Drăghincescu a dorit ca municipalitatea să îi furnizeze un astfel de model de formular, tocmai pentru a evita ca, mai târziu, să i se spună că listele de semnături nu sunt bune, din varii motive. După câteva zile, a sosit şi răspunsul din partea Primăriei, răspuns care nu are însă nimic în comun cu solicitarea făcută de Simona Drăghincescu. Astfel, în vreme ce aceasta solicită formularul respectiv în conformitate cu prevederile art. 109 şi următoarele din Legea 215/2001 cu privire la administraţia publică şi locală, în răspunsul primit de la Primărie este îndemnată să se folosească în demersul său de prevederile Legii 189/1999, care ar răspunde "total" solicitării sale.

Singura problemă este că art. 109 din Legea 215/2001 se referă fix la modul în care cetăţenii pot propune consiliilor locale şi judeţene, pe a căror rază domiciliază, spre dezbatere şi adoptare proiecte şi hotărâri, în vreme ce Legea 189/1999 se referă, într-adevăr, tot la exercitarea iniţiativei cetăţeneşti prin propuneri legislative, însă în domeniul legilor organice, ordinare sau constituţionale. Deci, în niciun caz nu se referă la hotărâri de CLM şi CJ.

 

19pamfi1 Simona Drăghincescu: "De ce oare nu mă mir că d-na Pamfil Angelica nu ştie ce reprezintă Constituţia României, regimul juridic al bunurilor publice şi ce prevede Legea 213/1998..." Deşi răspunsul primit de Simona Drăghincescu de la Primărie este semnat de primarul Aurel Simionescu şi secretarul Iorga Stoian, având în vedere că cel din urmă este în concediu, în locul său a semnat altcineva. Mai clar, semnătura de pe răspuns seamănă izbitor cu cea de pe declaraţia de avere a directoarei juridice Angelica Pamfil.

 

Referitor la această situaţie, primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că a cerut juriştilor Primăriei să îi pună la dispoziţie Simonei Drăghincescu legea de care are nevoie, însă nu ştie clar ce anume au răspuns aceştia: "Pentru că nu aveam un model de astfel de tabel, că nu s-a mai întâmplat aşa ceva vreodată în Brăila, am dat dispoziţie să i se dea legea în baza căreia poate duce la îndeplinire demersul său. Dar nu ştiu clar ce lege şi ce articole. Oricum, a fost trimis deja acest răspuns".

În ceea ce o priveşte pe Simona Drăghincescu, aceasta este convinsă că cea care a întocmit şi avizat răspunsul este Angelica Pamfil şi i-a atras atenţia primarului că, dacă directoarea juridică nu este în stare să facă distincţia între două acte normative, atunci întreg municipiul Brăila este în mare pericol: "Domnule primar, vă aduc la cunoştinţă, încă o dată, dacă mai era cazul, că angajata UAT Brăila Pamfil Angelica vă discreditează încă o dată, atât pe dvs., cât şi instituţia pe care o reprezentaţi. Dacă asemenea persoane, care nu înţeleg la ce se referă o lege şi nu pot face distincţie unde trebuie aplicat un act normativ, vizează de legalitate actele municipiului Brăila, întocmesc acte juridice şi reprezintă în instanţă interesul public, nu m-ar mira ca până la finalul mandatului dumneavoastră municipiul Brăila să nu mai existe, cu asemenea angajaţi «profesionişti». De ce oare nu mă mir că d-na Pamfil Angelica nu ştie ce reprezintă Constituţia României, regimul juridic al bunurilor publice şi ce prevede Legea 213/1998...", a comentat Simona Drăghincescu.

Aceasta a mai adăugat că, de altfel, tot ce avea de făcut Angelica Pamfil era să îi pună la dispoziţie un model de tabel similar cu cel folosit pentru strângerea de semnături pentru candidatura la Primărie, de exemplu, model pe care cu siguranţă îl deţine şi Primăria. "Dacă nu ştia ce anume trebuie să îmi dea, putea să întrebe, că nu e nicio ruşine dacă nu ştii şi întrebi. Dar nu să trimiţi ceva care nu are nicio legătură cu solicitarea făcută".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro