Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O miză personală şi nişte unelte

Este clar că miza lui Liviu Dragnea, ajutat de gruparea PSD-ALDE, în toată această acţiune de făcut praf România, este una strict personală. Nu, nu există nicio doctrină a guvernării, niciun proiect de ţară, nici măcar un program de guvernare. Este miza măruntă, personală, a lui Liviu Dragnea: să scape de puşcărie. Este pur şi simplu vorba despre instinctul său de conservare. O reacţie ce nu mai ţine cont de nimic altceva: „să scap eu!”. Că odată cu el scapă alte mii de infractori, că pentru asta însăşi ideea de Justiţie se cam duce naibii, că la schimb nenoroceşte o ţară întreagă - pentru Dragnea sunt efecte secundare. Victimele infracţiunilor, ţara, poporul, viitorul acestei naţii - sunt doar victime colaterale.

„Nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie. Foarte simplu!”.

Că o îmbracă într-o luptă împotriva „abuzurilor”, a „statului paralel”, a „sorosiştilor” – de fapt, lupta este doar a sa, pentru a-şi salva pielea. Nici nu mai realizează cât de cinic - şi în acelaşi timp penibil - a devenit odată cu trecerea timpului. Şi-a cerut iertare de la alţi infractori de teapa sa (mii, minte el, câteva zeci în realitate), dar nu şi-a exprimat vreodată nici măcar de formă regretul pentru românii care mor prin spitalele infecte ori pe şoselele proaste, pentru românii care se văd nevoiţi să cerşească mila publică pentru a se putea trata la alţii pentru că statul român nu face nimic, pentru românii care mor din cauza nepăsării statului, pentru românii nevoiţi să-şi ia lumea în cap şi să plece de aici mâncând pământul.

Dar bun, să zicem că, în definitiv, Dragnea poate fi înţeles: are de dus un război personal, pentru a-şi salva pielea de puţină puşcărie de lux. Să zicem că lingăii şi penalii din jurul lui, aflaţi aproape în aceeaşi situaţie (ei sau familia lor) au şi ei o explicaţie. Dar ceilalţi parlamentari care şi-au dat votul pentru o aşa ticăloşie cum este modificarea Codului penal, nu au absolut nicio scuză. Sunt nişte oameni cu atât mai josnici cu cât n-au un interes strict personal; au fost doar supuşi vrerii liderului lor. Doar şi-au arătat slugărnicia faţă de infractorul şef. Ei au depăşit limita morală până la care ar fi putut fi înţeleşi. Sunt, de fapt, mai răi decât Dragnea şi acoliţii lui direcţi. Sunt şi cei mai periculoşi indivizi din toată această ecuaţie – ca politicieni, dar şi ca oameni. Sunt de fapt adevăraţii vinovaţi ai implementării unor legi total antiromâneşti – de la care, culmea, UDMR măcar s-a abţinut. Ei n-au avut o miză personală. Ei sunt doar instrumentele cu care un infractor cu o miză personală aruncă ţara în aer.

 
Categorie articol: 

Comentarii