Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O haldă de deşeuri toxice

Dar ce mă mir eu că nu vedeţi cum se fură conducta, când ani de zile aţi fost orbi la tot falimentul CET. Şi nu doar voi! Toţi cei care v-aţi perindat la conducerea oraşului şi judeţului acesta în ultimii 10 ani, sunteţi în cârdăşie. L-aţi muls până la ultimul robinet şi v-aţi făcut mendrele cu el în fiecare campanie electorală. L-aţi ros ca nişte cari şi l-aţi mâncat mai rău ca şi cea mai aprigă rugină. L-aţi devorat fără pic de jenă şi fără nicio remuşcare că în el, totuşi, aţi pompat miliarde - în reţeaua principală, în reţeaua secundară, în kilometri de ţevi şi conducte, în vane, puncte termice, centrale de cvartal, peste care s-au adăugat subvenţiile - pentru producerea gigacaloriei, pentru combustibili, pentru abonaţii cu venituri reduse, pentru salariaţi, pentru ultimii debranşaţi etc. Miliarde de care s-au ales rugina şi pulberea! Să vă fie ruşine! Sper, cândva, să şi plătiţi pentru asta! La fel cum sper să plătiţi şi pentru această ultimă nesimţire! Este inadmisibil să ţii în şah un agent economic 4 luni pentru o autorizaţie!
Să fie clar, nu-mi pasă cine este el, pe cine a încurcat sau descurcat acolo. Putea fi oricine, mai bun, mai rău. Dar dacă tot "i s-a permis" să câştige licitaţia - că nu-mi fac iluzii că în tot ce a însemnat CET s-a făcut ceva pe bune - mi se părea normal să fie şi lăsat să-şi facă treaba. Faptul că îi puneţi tot felul de piedici, nu înseamnă decât că v-a încurcat serios ploile.
Repet: conducta CET se taie! Şi nu de "amărâţii" care fură capace de canalizare ori gardurile de prin cimitire pentru o ţuică, aşa cum vreţi să se înţeleagă. Conducta CET se taie profesionist! De cine? De o firmă specializată, pentru că se folosesc utilaje de profil acolo, nu bomfaiere şi ciocane.
Evident, o variantă ar fi exact firma care se plânge că nu primeşte autorizaţia - a fost depistată cu ceva vreme în urmă făcând asta. A avut o explicaţie, dacă a încetat sau nu, Poliţia, Poliţia Locală, Jandarmeria ar trebui să ştie. Şi, bineînţeles, dumneavoastră, domnilor, dacă v-ar şi păsa! Nu pricep, însă, ce ar avea de câştigat! O altă variantă însă, mai plauzibilă, este că tăierile se fac de o altă firmă, categoric una protejată de dumneavoastră. Una căreia trebuie să-i achitaţi nişte poliţe, că prea nu vedeţi şi nu auziţi nimic. Poliţe pe care sunteţi dispuşi să le plătiţi inclusiv încălcând legea. O firmă care taie la conducte de mai mult de 4 luni.
Trist este că, indiferent care e varianta "de lucru", în urmă nu rămân decât o pagubă uriaşă în buget şi o haldă de deşeuri toxice. La propriu şi la figurat. O haldă care se întinde de la Chiscani tocmai până în Palatul Administrativ din Brăila. O haldă care înghite, una câte una, toate cele trei administraţii locale, cu şefii şi salariaţii lor cu tot.
Sunteţi toxici deja, domnilor! Până unde mai aveţi de gând să mergeţi? Eu una chiar nu vă mai înţeleg. Deloc.

 
Categorie articol: 

Comentarii