Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O grupare neo-nazistă ar căuta să transforme, prin infiltrați, compania Daimler în instrument de propagandă

O grupare criminală neo-nazistă ar încerca să se infiltreze în compania Daimler, compania care produce brand-ul Mercedes, pentru a transforma gigantul din industria auto într-o platformă de propagandă extremistă, susține sindicatul corporației, potrivit agenției Reuters, citată de The Telegraph.

 

Neo-naziștii s-ar folosi de un sindicat alternativ din cadrul Damiler, Zentrum Automobil, ca bază de influență, prin intermediul căruia ar încerca să impună o pârghie decizională la nivelul managementului companiei.

De la începutul acestei luni, mass-media din sudul Germaniei a tras un semnal de alarmă privind afilierea la o grupare neo-nazistă a mai multor membri de sindicat ai uzinei Daimler din Untertuerkheim, de la periferia orașului Stuttgart.

„Activitățile organizației neo-naziste cauzează daune substanțiale reprezentării noastre sindicaliste și ne amenință locurile de muncă”, a declarat pentru Reuters un membru al sindicatului oficial al muncitorilor din uzina din Stuttgart, IG Metall, fără a preciza însă despre ce grupare neo-nazistă este vorba.

The Telegraph scrie că sindicatul Zentrum Automobil ar avea deja patru membri infiltrați în conducerea IG Metall, care au ca misiune extinderea influenței până când sindicatul oficial va fi absorbit de aripa sindicalistă alternativă din cadrul Daimler.

Zentrum Automobil a negat că ar avea vreo legătură cu o grupare neo-nazistă, dar fondatorul sindicatului, Oliver Hilburger, a fost în trecut liderul unei trupe rock cu viziuni neo-naziste numită Noie Werte.

Reprezentanții Damiler au declarat miercuri că urmăresc cu atenție situația din interiorul companiei și că se opun oricărei „activități” de extremă dreapta în rândul muncitorilor din fabricile constructorului auto. 
Categorie articol: 

Comentarii