Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O fetita lasata singura in casa, a fost gasita in gara

In seara zilei de 1 august, un echipaj de politie a gasit, in gara Braila, o fetita in virsta de sase ani, care nu era insotita sau supravegheata de nici un adult.
Echipa Mobila de la Telefonul Copilului, anuntata de politisti, s-a deplasat imediat pe la fata locului, unde au gasit-o pe fetita, care le-a spus ca locuieste impreuna cu bunicii paterni. Parintii micutei sint plecati la munca, in strainatate.
Specialistii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au mers, impreuna cu copila la domiciliul bunicilor, in a caror grija a fost lasata.
Bunica a declarat angajatilor DGASPC care au efectuat ancheta sociala ca a plecat la piata si a lasat fetita dormind in casa. Cind cea mica s-a trezit si a vazut ca este singura, a pornit in cautarea bunicii, ajungind pina in gara Braila, unde a fost descoperita de politisti.
"Bunica paterna a beneficiat de consiliere privind importanta asigurarii unei supravegheri corespunzatoare, in raport cu particularitatile specifice virstei copilului. Precizam ca situatia minorei va fi monitorizata de specialistii din cadrul Biroului de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat - Echipa mobila, precum si faptul ca bunica a fost invitata la sediul Complexului de Servicii Comunitare, pentru a fi inclusa intr-un program de consiliere psihologica" a declarat directorul adjunct al DGASPC Braila, jurist Simona Cimpoaie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii