Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O fetiţă de doar 7 ani a câştigat trofeul "Virtuozii"

După ce juriul a terminat de evaluat toţi copiii, a urmat o probă de baraj, pentru că doi copii au avut acelaşi punctaj, 99 din 100 posibile: Eva Maria Gărlea, de la Iaşi, şi Leonard Şarpe, din Ploieşti. Emoţiile au ţinut cu sufletul la gură nu numai pe cei doi concurenţi, ci întreaga asistenţă. Micuţa de numai şapte ani şi nouă luni, Eva Maria Gărlea, a interpretat cu foarte mult talent şi aplomb o piesă din creaţia lui Debussy, dar nici Leonard Şarpe nu s-a lăsat mai prejos. A urmat apoi un concert extraordinar oferit de Ioana Maria Lupaşcu, din creaţia nemuritorului Chopin, iar pentru bis un minunat Intermezzo vienez de Schubert.

Seara s-a încheiat cu oferirea premiilor, însă cele mai mari emoţii au fost la aflarea câştigătorului ediţiei. Juriul a hotărât, în unanimintate, să acorde trofeul celei de-a doua ediţii micuţei Eva Maria. Emoţiile au copleşit-o şi a început să plângă şi să zâmbească în acelaşi timp. Preşedintele juriului, lect. univ. dr. Adrian Mociulschi a precizat că s-a ţinut cont de muzicaliate, ţinută artistică, emoţii transmise. "Juriul, în unanimitate, a hotărât să-i acorde acest premiu. Aşa cum spunea şi marele Enescu, talentul este important, dar mai importantă decât talentul este munca. Sperăm ca aceste aşteptări să se împlinească şi să vedem un profesionist care să se afirme pe marile scene naţionale şi internaţionale". Leonard Şarpe a obţinut locul I, cu plachetă, la categoria sa, a IX-a.

Zeci de copii foarte buni şi talentaţi

La secţiunea A, categoria a II-a, Ioana Mavrodin din Buzău, a obţinut 93 de puncte şi premiul II. La secţiunea A, la categoria a III-a, au obţinut premiul I copiii: Emil Dore din Târgovişte, Cătălina Popa din Brăila şi Georgiana Stăncescu din Braşov. La categoria a IV-a, tot premiul I au obţinut: Mihaela Nicolae din Constanţa, Petru Ştefan din Buzău şi Oana Vişan din Brăila. La categoria a V-a, premiul I au obţinut: Gabriel Cârja din Focşani. La categoria a VI-a s-au remarcat: Mihai Burcă şi Ştefan Câineanu, ambii din Brăila, şi Vlad Ciotescu din Timişoara. La categoria a VII-a, primii copii au fost: Andreea Buda din Timişoara, Eduard Iarca din Constanţa şi Diana Tănăsescu Mândruţă din Buzău. La categoria a VIII-a, s-a acordat un singur premiu I, Emiliei Teodorescu din Brăila, în schimb, la categoria a IX-a, s-au acordat patru premii I: Andreea Anghelescu din Constanţa, Alexandru Burcuş şi Ana Militaru din Brăila, precum şi Bianca Voinea din Alexandria. Şi la categoria a X-a s-au acordat trei premii I, Deborah Balau din Timişoara, Teodora Soare şi Andreea Zamfir din Brăila. La categoria a XI-a, premiul I l-a obţinut Ayla Calil din Constanţa, iar la categoria a XII-a Ana Maria Teodorescu din Brăila.

La secţiunea B, categoria a IV-a, premiul I l-au obţinut: Andrei Bogatu din Brăila, Eva Maria Gărlea din Iaşi, Victor Emanuel Prister din Brăila şi Anda Ranya Sobh din Alexandria. La categoria a V-a s-au dat trei premii I: Lucian Roşu şi Anastasia Zamfirache din Brăila şi Mircea Rusen din Buzău. La categoria a VIII-a, Victor Neagoe din Tulcea a luat premiul I, iar la categoria a XI-a Emilia Gheorghe din Brăila a luat premiul I. La final, preşedintele juriului a mai precizat că în concurs a mai fost un tânăr din Timişoara care ar fi trebuit să rămână pentru baraj, dar nu a putut, Vlad Ciotescu. "M-a impresionat prin muzicalitatea şi dăruirea lui, în pofida faptului că este nevăzător. Am fost surprinşi să vedem acurateţea respectării textului muzical, performanţa interpretativă şi maturitatea surprinzătoare, dacă stăm să ne gândim că este vorba de un copil de doar zece ani". De asemenea, preşedintele juriului i-a făcut micuţei Eva Maria invitaţia de a veni să concerteze la Bucureşti.

Ea urmează, în perioada următoare, să participe la un concurs internaţional de pian de la Nisa.
Categorie articol: 

Comentarii