Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O femeie din Siliştea a lovit un minor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Vasilica Ion, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în comuna Siliştea, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, în ziua de 2 august 2013, Dăniţa Ion, din localitatea Siliştea, a sesizat postul de poliţie local, pe motiv că fiul său, Mihăiţă, în vârstă de 15 ani, a fost lovit de către vecina sa, Vasilica Ion, provocându-i leziuni ce au necesitat 13 - 15 zile de îngrijiri medicale.
Cercetările efectuate ulterior au relevat faptul că, în ziua de 30 iulie 2013, Vasilica Ion se afla în curtea locuinţei, pe strada Brâncoveni, când a dat cu ochii de vecina sa, Dăniţa, care intenţiona să plece de acasă cu căruţa. Ea a abordat-o şi i-a cerut socoteală în legătură cu o presupusă bârfă (Vasilica avusese, cu două săptămâni înainte, un conflict cu o altă vecină).
În continuare, inculpata a început să-i adreseze vecinei, dar şi fiului acesteia, în vârstă de 15 ani, injurii, după care a luat o bucată de material de construcţie şi a aruncat-o înspre ei. Obiectul l-a lovit în piept pe minor, acesta căzând la pământ şi lovindu-se puternic în zona umărului stâng.
A doua zi, Dăniţa Ion s-a prezentat împreună cu fiul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, întrucât acesta acuza dureri în zona pieptului şi a umărului stâng. Pe 1 august 2013, SML Brăila a emis un certificat medico-legal în care se preciza că Mihăiţă Ion are nevoie de 13-15 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Audiată fiind, Vasilica Ion a precizat că, într-adevăr, în ziua respectivă a aruncat cu acel obiect dur spre cei doi, dar că obiectul nu a lovit pe nimeni. Mai mult, ea a afirmat că, în primăvara lui 2013, minorul ar fi căzut din pod şi şi-ar fi fracturat mâna, având-o imobilizată o perioadă mare de timp. În replică, mama minorului agresat a declarat că acesta a căzut în timp ce juca fotbal şi că şi-a fisurat clavicula umărului drept, nicidecum umărul stâng.
Pentru clarificarea situaţiei, oamenii legii au audiat-o pe mama lui Mihăiţă şi au testat-o cu aparatul poligraf ("detectorul de minciuni"), femeia trecând cu bine testul. Vasilica Ion, însă, a refuzat testul cu detectorul de minciuni (motivând că nu se poate învoi de la serviciu), astfel că s-a pomenit cu dosar penal.

 




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii