Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O femeie de 23 de ani a fugit din Maternitate, abandonindu-si pruncul, la nici 24 de ore de la nastere.

Lenuta Stefan, din Faurei, a nascut in dimineata zilei de 11 ianuarie (ora 2.00), in Ambulanta care o transporta la Spitalul de Obstetrica Ginecologie Braila, un baietel sanatos, cintarind 2.900 grame. Ajunsa la maternitate, femeia a primit imediat asistenta medicala de specialitate. In dupa amiaza aceleiasi zile, femeia le-a spus colegelor de salon ca se duce pina la chioscul din vecinatatea spitalului, sa-si cumpere o pereche de sosete si a imprumutat de la o colega de salon un capot.
La 17.30, dr. Venera Ghecenco, directorul medical al Maternitatii, si dr. Stefan Lucian Caprariu, medic primar sef de sectie, care erau de garda, au fost anuntati ca Lenuta nu s-a mai intors in salon. "Intrucit colegele de salon ne-au spus ca pacienta s-a interesat de mersul trenurilor catre Faurei, am banuit ca a fugit. In consecinta, am anuntat Politia Faurei si Statia de Salvare de acolo", a declarat dr. Venera Ghecenco, directorul medical al Spitalului de Obstetrica Ginecologie. Potrivit sursei citate, o echipa mixta, formata din Ambulanta si un echipaj de politie s-au deplasat la domiciliul declarat de Lenuta Stefan la internare, gasind-o pe aceasta intr-o camera neincalzita, acoperita cu plapuma. "Desi a fost gasita cu singerare apreciabila si avea frisoane, tinara a refuzat sa fie transportata la spital.Tinind cont de faptul ca femeia avea singerare de cind a parasit Maternitatea, ca a mers pina la Faurei imbracata doar cu camasa de spital si cu un halat din matase si in conditiile in care nu trecusera nici 24 de ore de cind a nascut, am luat legatura cu medicul de garda de la Spitalul Faurei. Am solicitat din nou sprijinul Politiei Faurei si am reusit ca, la ora 1.00 (in dimineata zilei de 12 ianuarie) sa fie readusa, de Ambulanta, la Maternitate", a relatat dr. Venera Ghecenco. Directorul medical a precizat ca femeia a primit asistenta medicala imediat. I-au fost administrate antibiotice, perfuzii si i-au fost recoltate analize de urgenta. "In prezent, pacienta este mentinuta in supraveghere, in Sectia de Reanimare. Dar este posibil sa fuga din nou", a adaugat dr. Ghecenco.
Lenuta Stefan sustine, insa, ca nu a fugit din spital, ci doar s-a dus acasa, sa aiba grija de ceilalti trei copii pe care ii are. "Nu vroiam sa abandonez copilul, dar trebuia sa ma duc sa am grija de ceilalti, de acasa. Ma anuntau cei de aici cind se facea baiatul bine", le-a spus Lenuta reporterilor nostri, desi copilul este sanatos, ea fiind cea care necesita supraveghere medicala specializata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii