Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O familie cu patru copii, care locuia in subsolul unui bloc, a primit locuinta

De curind, Primaria a repartizat unei familii cu patru copii minori, ce locuia de aproximativ un an in subsolul unui bloc situat pe B-dul Dorobantilor, o locuinta cu chirie, in care micutii vor putea fi crescuti in niste conditii potrivite cu virsta pe care o au. Casa in care vor locui este situata pe strada Imparatul Traian, iar lor le-au fost repartizate citeva incaperi de la etajul cladirii: 2 camere (de 22 metri patrati), o bucatarie (12 mp), un vestibul (6 mp) si o toaleta (4 mp).
"Locuinta le-a fost repartizata la sfirsitul lunii octombrie, dar urmeaza sa se mute acolo in urmatoarea perioada, deoarece femeia a dorit sa faca intii o igienizare a spatiului. Contractul de inchiriere a fost semnat pentru o perioada de 5 ani, cu conditia sa-si plateasca chiria, care a fost stabilita la 186.000 lei pe luna. Speram ca nu vor fi probleme, deoarece mama are totusi un venit de 2,3 milioane de lei", a precizat Emilena Huiu, directorul Directiei Serviciilor Publice Braila.
Reamintim faptul ca familia locuia intr-o incapere de maximum 12 metri patrati, in niste conditii inadecvate pentru cresterea unor copii, stiut fiind faptul ca subsolurile blocurilor sint pline de tevi, umezeala, igrasie, gindaci, tintari si tot felul de mirosuri insuportabile. Acolo stateau legal, deoarece apartamentul de deasupra boxei era al bunicului copiilor, iar in contractul de proprietate al apartamentului boxa este trecuta ca dependinta. Cu toate acestea, locatarii scarii nu au fost niciodata de acord cu noii "vecini" si au sesizat acest lucru autoritatilor publice. Cele mai multe reclamatii se refereau la faptul ca locatia reprezinta atit un focar de infectie, cit si un pericol pentru bloc, deoarece familia folosea un aragaz racordat la butelie, in mod neautorizat.
La sesizarea reporterilor nostri, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a trimis la locul indicat o echipa de asistenti sociali, care a verificat situatia micutilor. Intrucit mama nu a vrut sub nici o forma sa-si dea copiii, asistentii sociali au convins-o sa se mute la o ruda, pina cind va primi o locuinta. "Mama a fost convinsa sa se mute din subsolul blocului pina cind Primaria le va repartiza o locuinta. A acceptat propunerea noastra si s-a mutat la niste rude, in blocul G 13 din cartierul Hipodrom. Am urmarit in toata aceasta perioada modul in care urma sa se rezolve problema locuintei. Inca nu s-au mutat acolo, dar o vor face imediat cum vor termina curatenia. Noi ii vom monitoriza in continuare si speram, pentru binele micutilor, ca totul va fi in ordine", a precizat Simona Cimpoaie, purtator de cuvint al DGASPC Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii