Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O elevă din Brăila reprezintă România la Competiţia mondială Microsoft Office Specialist

• numele ei este Mihaela Florea şi este elevă în clasa a XI-a la Colegiul “Murgoci” • tânara, olimpică la Tehnologia Informaţiei, a reuşit să obţină punctajul maxim într-un timp de aproximativ 18 minute şi s-a calificat în finala mondială ce va avea loc la finalul lunii iulie, în Orlando, Florida • “A fost una dintre cele mai interesante experienţe la care am participat în viaţa mea”, susţine tânăra

 

Premieră pentru Brăila! O elevă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” s-a calificat la Competiţia mondială Microsoft Office Specialist - ediţie 2018, cel mai prestigios eveniment de validare a competenţelor de utilizare a aplicaţiilor de productivitate Office din lume. Numele ei este Mihaela Florea şi este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, îndrumată de prof. Paul Pruş. Mihaela, olimpică la Tehnologia Informaţiei şi mentor CoderDojo Brăila, a participat pentru a doua oară la etapa naţională a acestei competiţii, organizată pe 4 mai la Bucureşti de Fundaţia EOS, în parteneriat cu Certipro Education şi Microsoft România.

În acest campionat s-au putut înscrie tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 22 de ani. În finală s-au calificat 30 de participanţi. Aceştia au susţinut în cadrul etapei finale un examen Microsoft Office Specialist pe secţiunile Word, Excel şi PowerPoint. Zece concurenţi au obţinut punctajul maxim de 1000 de puncte, cel mai mic punctaj fiind de 944 de puncte. Mihaela este unul dintre concurenţii care au obţinut punctajul maxim într-un timp de aproximativ 18 minute - secţiunea Word 2013 şi s-a calificat în finala mondială a competiţiei care va avea loc la sfârşitul lunii iulie în Statele Unite (Orlando, Florida).

“La acest concurs ni se dau mai multe cerinţe şi noi trebuie să le rezolvăm cât mai corect şi rapid. Iar timpul contează pentru că pe baza acestui criteriu se face departajarea atunci când sunt concurenţi cu acelaşi punctaj. Am fost foarte uimită când am văzut rezultatul. Nu mă aşteptam să mă calific! Eu am venit relaxată, mi-am dorit să am o experienţă plăcută şi nu am avut emoţii, nu am fost deloc stresată. Sincer, nu m-am gândit că mă voi califica la internaţională. Era un vis dar nu mă aşteptam. Întotdeauna am vrut să vizitez America. Am avut în plan să ajung acolo în viitor. Această calificare mă ambiţionează să lucrez mai mult. Îmi place să am un scop. A fost una dintre cele mai interesante experienţe la care am participat în viaţa mea şi sunt foarte fericită ca am reuşit să mă calific. Sper să reprezint România cât mai bine la etapa internaţională”, ne-a declarat 

Mihaela Florea.

Alături de Mihaela, alţi doi tineri vor reprezenta România în finala mondială a Campionatului de Microsoft Office Specialist: Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Naţional Moise Nicoară din Arad şi Tiberiu Danciu, elev la Colegiul Naţional Grigore Moisil din Bucureşti. Tiberiu Danciu a reprezentat România cu succes în cadrul etapei mondiale a ediţiei din 2017, fiind primul campion român la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la categoria Word 2013.

“Rezultatele sunt extraordinare – examenele MOS nu sunt uşor de promovat. Performanţa cerută este dublă, punctaj şi viteza de reacţie”, afirmă Gabriela Barna, Director al Fundaţiei EOS şi coordonatorul evenimentului.

Precizăm că la etapa naţională a acestui campionat a participat şi Cristina Petcu, elevă tot la Colegiul “Murgoci”.

Competiţia Microsoft Office este singura competiţie din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât elevii şi studenţii din întreaga lume să îşi poată demonstra experienţa cu instrumentele Microsoft Office.

Până la finala din iulie, Mihaela se pregăteşte pentru o nouă ediţie a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, competiţie la care va participa în perioada 17-20 mai.

 

Felicitări, Mihaela! Mult succes în finala mondială!
Categorie articol: 

Comentarii