Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O comunitate întreagă “Împreună pentru Cristi”

• vineri, 15 decembrie, la Maddison Pub, va avea loc un spectacol caritabil pentru Cristian Filip • va fi o sărbătoare a speranţei, un eveniment prin care îi vom arăta lui Cristi că împreună vom reuşi să îl ajutăm • spectacolul are toate ingredintele pentru o seară de poveste: momente artistice susţinute de elevii brăileni, licitaţie de tablouri, caricaturi şi fotografii, tombolă cu premii şi un super concert cu artiştii Cosy, Karym şi Celia • în spatele acestui spectacol stau cinci elevi de la “Perpessicius”, care şi-au pus tot sufletul în organizarea acestui eveniment • scânteia a pornit de la o oră de religie • într-un timp record, tinerii au găsit sponsori, colaboratori şi artişti, reuşind să adune o “armată” de oameni în sprijnul lui Cristi 

 

Cinci tineri frumoşi şi o dorinţă de a schimba destinul lui Cristi! O dorinţă atât de uriaşă încât, într-un timp record, aceştia au reuşit să pună la punct un mega-spectacol caritabil. Vorbim de concerte cu artişti cunoscuţi - Cosy, Karim şi Celia, momente artistice susţinute de elevii brăileni, licitaţie de tablouri, caricaturi şi fotografii, tombolă cu premii, un show cu dansatorii de la Lil Motion Dance School şi o seară de poveste. Toate acestea vor avea loc pe data de 15 decembrie, la Maddison Pub, începând cu ora 19.00. Mihaela, Milena, Elena, Antonio şi Alin, elevi ai Liceului “Perpessicius”, au reuşit ceea ce puţin reuşesc: să mobilizeze o întreagă comunitate. Ei sunt cei care au gândit acest eveniment, muncind neobosiţi pentru ca ideea lor să prindă contur. Au alergat prin tot oraşul după sponsori şi colaboratori, au sunat zeci de artişti, au mers în şcoli şi au strâns până acum mii de lei pentru Cristi. Aceşti copii frumoşi ne arată că, atunci când crezi în ceea ce faci, poţi muta munţii din loc. În maratonul lor, cei cinci au descoperit că cea mai mare satisfacţie este atunci când ajuţi pe cineva. Vă invităm să fiţi alături de noi pe 15 decembrie, la Maddison Pub, şi să fim Secret Santa pentru Cristi. Împreună vom reuşi să adunăm banii necesari pentru plata tratamentului imunologic de care are mare nevoie.

 

Povestea evenimentului. Cum au conceput cinci elevi de la “Perpessicius” un super spectacol caritabil

 

Evenimentul “Împreună pentru Cristi” a prins viaţă datorită unui grup de elevi de la Liceul Pedagogic “P. D. Perpessicius”, şcoala unde, în 2015, Cristian Filip a intrat primul pe listă la specializarea Ştiinţe ale Naturii. Organizatorii sunt cinci tineri frumoşi, toţi fiind elevi în clasa a X-a, şi se numesc Mihaela Delia Vasile, Elena Maria Dragomir, Milena Ştefania Popescu şi gemenii Alin Leonard Pisică şi Antonio Cosmin Pisică. Hotărâţi să facă ceva pentru colegul lor, aceştia au reuşit ca într-un timp record să organizeze un super-eveniment, un spectacol caritabil cum rar s-au făcut în Brăila.

Cea de la care a pornit totul este Mihaela, care, iniţial, s-a gândit să organizeze o mică acţiune de strângere de fonduri pentru Cristi.

“Eram în ora de religie, marţea trecută, pe 14 noiembrie. Doamna profesoră ne-a prezentat un proiect, un concurs organizat de cei de la Arhiepiscopia Dunării de Jos care se numeşte «Copiii şi tinerii, slujitori ai bucuriei. Niciodată să nu uităm pe cei mai trişti ca noi». Acolo era o secţiune cultural-artistică unde se preciza că tinerii se pot implica în organizarea unui eveniment, un concert caritabil prin care susţin cazul unui tânăr aflat în impas. Ideea mi-a venit imediat după oră.  Am aşteptat-o pe doamna profesoră, i-am spus că aş vrea să organizez şi eu ceva pentru Cristi. Dumneaei mi-a spus că o să mă susţină şi m-a îndrumat să vorbesc cu domnii directori, să le cer aprobarea. Le-am spus că vreau să organizez un spectacol caritabil şi au spus că sunt de acord. Conducerea liceului mi-a cerut să aduc un plan de idei, iar dirigintele a spus că mă va coordona.  A doua zi am venit cu planul de idei şi m-am apucat de treabă. Iniţial am gândit acest eveniment ca ceva mic, dar pe parcurs a căpătat amploare”, ne-a povestit Mihaela.

Nu a trebuit mult timp ca Elena, Milena, Antonio şi Alin să i se alăture. Mânaţi de dorinţa de a-l ajuta pe Cristi, aceştia nu au pierdut deloc timpul şi s-au pus pe treabă.

 

La pas prin oraş, în căutare de sponsori

 

Odată formată echipa şi având croşetat planul evenimentului, încă de a doua zi, cei cinci elevi au luat la pas tot oraşul în căutare de sponsori şi colaboratori.

Acum, închipuiţi-vă că sunteţi administratorul unui local şi cinci copii vin la voi să vă ceară ajutorul. Vă spun că vor să organizeze un eveniment caritabil pentru un băiat de 17 ani greu încercat de viaţă şi că ar fi nemaipomenit dacă dumneavoastră i-aţi putea ajuta în acest sens. Nu ştiu care ar fi reacţia voastră dar cei de la Maddison Pub au rezonat imediat cu ideea acestor copii şi s-au arătat dispuşi să găzduiască evenimentul în localul lor. Ba mai mult, Maddison Pub s-a oferit să suporte şi cheltuiala aferentă tipăririi biletelor.

“Miercurea trecută am fost la Maddison şi le-am povestit cazul lui Cristi. Ei au fost foarte deschişi cu noi şi ne-au spus că ne ajută, ba chiar ne-au ajutat şi cu biletele, pe lângă faptul că ne oferă locaţia să desfăşurăm evenimentul. Ne-au oferit tot ce aveam nevoie, inclusiv pază în seara concertului”, ne-au spus elevii.

Iar acesta a fost doar începutul. În aceeaşi zi, elevii au alergat toate ziua prin oraş după sponsorizări. Au intrat din loc în loc, au luat la rând toate firmele, au prezentat cazul lui Cristi. Unii s-au oferit să le acorde sponsorizări în bani, alţii le-au spus că trebuie să întrebe superiorii, însă i-au rugat să lase o urnă iar angajaţii vor face o chetă pentru Cristi.

Iar pentru că un spectacol nu ar fi spectacol fără muzică, primul loc în care cei cinci tineri au căutat artişti a fost Liceul de Arte “Hariclea Darclee”. Conducerea unităţii s-a oferit imediat să îi sprijine în această acţiune, iar elevii şcolii vor urca pe scenă în seara evenimentului. Ulterior, alţi elevi talentaţi din Brăila au răspuns invitaţiei de a face parte din spectacol, astfel că în seara de 15 decembrie vom avea de toate: muzică, dans şi teatru.

Dar Mihaela, Elena, Milena, Antonio şi Alin nu s-au oprit aici. Şi-au dorit ca la acest eveniment să aducă artişti cunoscuţi. Aşa că au pus mâna pe telefon şi au sunat la peste 100 de artişti, impresari, ba chiar direct la casele de discuri. Chiar dacă s-au lovit de refuzuri, ei nu s-au lăsat descurajaţi. Pentru aceştia nu a existat “nu se poate”. Au sunat la următorul artist, apoi la următorul impresar şi tot aşa. 

În cele din urmă, doi artişti cunoscuţi din Brăila au acceptat să cânte la eveniment. Este vorba despre Cosy şi Karym. La scurt timp s-a alăturat şi Celia, cântăreaţa care a făcut furori cu piesele “Şoapte”, “Trag aer în piept” şi cu cea mai nouă melodie “La două capete”, în colaborare cu Karym.

Aşadar, ceea ce a fost conceput ca un mic concert pentru Cristi s-a transformat într-un eveniment mare, o acţiune în care s-au implicat o “armată” de oameni, iar pentru asta le mulţumim din toată inima. Mulţumim sponsorilor Maddison Pub, Poem Caffe, Salon Estetica, Lucian Crestez Photography şi partenerilor media Kiss Fm, Squad, Plotter Design, heynews.ro şi Haka Print Advertising/Marketing. Biletele s-au pus deja în vânzare la organizatori. Detalii pe pagina de facebook a evenimentului “Împreună pentru Cristi”. De asemenea, bilete mai pot fi achiziţionate şi de la redacţia “Obiectiv - Vocea Brăilei”, din strada Mihai Eminescu nr. 56.

 

Gesturi mici de la oameni mari

În paralel cu organizarea acestui concert, cei cinci adolescenţi au demarat şi o campanie de strângere de fonduri în şcoli. Cum Cristi are nevoie urgentă de bani, aceştia s-au gândit să nu aştepte până în ziua evenimentului şi să acţioneze cât mai repede. Aşa au descoperit că există bunătate peste tot. În goana lor prin oraş au găsit oameni care s-au oferit să îi ajute, aşa cum au putut ei mai bine.

“Într-o zi am chemat un taxi pentru că trebuia să ajungem într-un anumit loc cât mai repede. Traseul a fost Liceul Pedagogic - Lacul Dulce, apoi am fost până în Viziru, iar apoi ne-am întors înapoi la liceu. Când am întrebat taximetristul cât costă acesta a zis că a fost cadoul lui pentru Cristi, iar banii  să îi punem în urnă. Ni s-a părut un gest incredibil”, ne-a spus Milena.

“Am fost la şcoala M. Kogălniceanu unde am strâns bănuţi şi am sunat un taxi dar n-a vrut să ne ia că eram cinci. Şi a ieşit un profesor din şcoală, ne-a întrebat ce facem şi s-a oferit el să ne ducă. Ne-a impresionat foarte mult”, îşi aminteşte Antonio.

Organizatorii ne-au spus că ceea ce i-a motivat în tot acest demers a fost Cristi.

“Totul a început ca o provocare. A fost un drum al iniţierii, ca-n Harap Alb. Adică am început cu ceva mic şi ne-am extins. Nu ne-am aşteptat la chestia asta. La început nu ne aşteptam să fie un eveniment aşa de mare şi pe parcurs am observat că facem chestia asta cu drag. Pentru că nu o facem pentru noi. O facem pentru Cristi şi ne motivează, şi când am vorbit recent cu el, nu era minut în care să nu ne mulţumească. El ne dă motivaţia. Că noi neavând maşină, umblăm pe jos în tot oraşul şi n-am zis niciodată că nu merg până acolo că este departe. Ne sună cineva, noi venim imediat”, susţin aceştia.

 

“Am învăţat să nu ne mai plângem de lucrurile minuscule”

Experienţa organizării unui concert caritabil i-a învăţat foarte multe pe cei cinci adolescenţi. I-a învăţat să aprecieze lucrurile pe care le au, să se bucure că sunt sănătoşi, dar cel mai important, au învăţat cât este de important să îi ajutăm pe ceilaţi.

“Am învăţat să nu ne plângem niciodată de probleme minuscule. Nu e un capăt de lume că m-am certat cu cea mai bună prietenă. Am învăţat că un capăt de lume este atunci când copilul tău este pe patul de spital şi nu mai ai nicio putere financiară. E neputinţa că nu poţi să faci mai mult. Şi stau şi mă gândesc cum s-ar simţi Cristi. El acum este într-o stare gravă şi chiar el mi-a zis că niciodată nu s-a aşteptat ca să depindă de alţi oameni. Iar acum viaţa lui depinde de noi şi mă simt responsabilă pentru că ştiu că putem să facem ceva pentru el”, ne-a declarat Mihaela. 

 

“Iorga”, “Cerna” şi Liceul de Arte, donaţii de aproape 3.000 lei

Ieri, cei cinci tineri au continuat campania de strângere de fonduri în şcoli şi au mers la liceele “N. Iorga”, “P. Cerna” şi la Arte. Elevii şi profesorii au reacţionat incredibil la invitaţia lansată de aceştia, şi au donat pentru Cristi. La finalul acţiunii s-au strâns 2.931 lei, bani ce au fost deja viraţi în contul deschis pe numele lui Nicolae Filip, tatăl lui Cristi.

Suntem profund impresionaţi de gestul vostru şi vă mulţumim că sunteţi alături de Cristi.

Astăzi, campania continuă în liceele “Murgoci”, “Bălcescu” şi “Iorga”.

Reamintim că numai în această săptămână, Şcoala “M. Eminescu” a donat 2.701 lei pentru Cristi, Liceul “Perpessicius” a adunat până acum peste 4.500 lei, iar Liceul de Arte şi la Şcoala Gimnazială “M. Kogălniceanu”, alţi 1.072 lei.

 

Tinerii creştini, alături de Cristi

 

Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu directa implicare a Protoieriei Brăila, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, organizează în ziua de sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 12:00, un concurs de cross în Parcul Monument, din municipiul Brăila, cu participarea elevilor de la şcolile şi liceele din Brăila, în semn de solidaritate cu  tânărul Cristian Filip, greu încercat de suferinţă.

Totodată, luni, 4 decembrie ac., începând cu ora 17:00, în sala „Panait Istrati” a Teatrului „Maria Filotii” din municipiul Brăila, va avea loc un concert de muzică uşoară şi populară care va fi susţinut de către tinerii implicaţi în Proiectul „Hristos în mijlocul nostru”.

Cele două activităţi au ca scop sensibilizarea întregii urbe şi strângerea de fonduri în scop umanitar, pentru susţinerea lui Cristian Filip.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii