Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O clasa de liceeni de la Faurei, in pericol de a abandona scoala

Si in acest an elevii din comuna Ciresu care fac naveta la Grupul Scolar "G. Valsan" din Faurei sint in pericol sa abandoneze scoala pentru ca nu au cu ce sa ajunga la prima ora. Anularea de catre CFR a unui tren care ii aducea pe copii la scoala inainte de ora opt, pentru ca se mergea in pierdere, a dus la aceasta situatie.
Acum doi ani, directorul liceului, prof. Dobrica Stroe, a incercat sa negocieze cu CFR-ul si sa schimbe orarul trenului cu care merg elevii din Ciresu, astfel incit acesta sa ajunga la Faurei la ora 8.00 in loc de 9.00. "Delegata CFR care a venit atunci a spus ca ei schimba mersul trenului daca noi garantam un anume numar de calatori tot timpul, or, noi nu putem sa facem acest lucru. In primul rind nu putem sa negociem noi pentru ce vor face elevii, iar in timpul vacantelor sigur acesti elevi nu vor mai circula cu trenul pe aceasta ruta. In aceasta situatie nu s-a putut face nimic la CFR", a explicat directorul Grupului Scolar "Valsan", prof. Dobrica Stroe.
S-a mai luat in considerare si varianta modificarii orarului, in sensul ca orele ar putea sa inceapa de la 9.00, insa alti elevi navetisti, care vin pe alte rute, ajung in Faurei la ora 7.00, iar conducerea s-a gindit ca ar fi nedrept pentru ei sa stea doua ore degeaba.
"Sintem intr-o situatie foarte dificila. Nu poti nici sa-i respingi, este dreptul lor sa invete daca vor sa faca acest lucru, dar nici nu poti tolera ca ei sa lipseasca in fiecare zi de la prima ora. Acum trei ani, pentru ca unii au cumulat zece absente la aceeasi disciplina, aveau doar o ora pe saptamina si era de la opt la noua, au fost eliminati 5 zile toti cei 19 navetisti. Toata lumea s-a suparat, dar nimeni nu a venit cu solutii. Ne zbatem intre vis si realitate si raminem cu gudronul. Daca noi am acceptat ca unii elevi sa vina de la noua, fara consecinte, am fost pusi in fata situatiei ca si unii elevi din Faurei vin de la 8.30", a mai spus prof. Stroe.
Primarul comunei Ciresu, Vasile Toba, vrea sa rezolve problema, dar deocamdata ne-a spus ca nu are cum. "Pentru elevii de gimnaziu de la Vultureni, am inchiriat o masina, insa mai mult deocamdata nu putem sa facem. Daca vom primi microbuze scolare de la minister, solicitam si un post de sofer si atunci problema va putea fi rezolvata. Deocamdata in zona nu avem un alt fel de transport, iar soselele sint foarte proaste si nici un transportator nu se implica", a explicat primarul Vasile Toba.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii