Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O buzoianca a tepuit doua firme brailene cu peste 42.000 de lei

Patroana a unei firme din municipiul Buzau, Claudia Calinoiu, in virsta de 30 de ani, a fost trimisa in judecata, pentru pagube insumind 42.861 lei. Ea este acuzata ca a tepuit doua societati comerciale brailene, de la care a achizitionat marfa de sute de milioane de lei vechi.
Primul partener de afaceri tras pe sfoara de afacerista din judetul vecin a fost SC "Apogeus Com" SRL Braila. Pe data de 8 august 2005, precizeaza surse din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, intre firma braileana si Claudia Calinoiu, in calitate de administrator al SC "Class Discom" SRL Buzau, s-a incheiat un contract de afaceri, avind ca obiect livrarea de marfuri contra-cost, beneficiar fiind societatea inculpatei. Cum modalitatea de plata stabilita a fost cea a cec-ului, in lunile octombrie-noiembrie 2005, Calinoiu a emis patru file cec in valoare de 20.580,75 lei, fara a avea disponibilul necesar in contul deschis la "Libra Bank" - Sucursala Buzau. De altfel, banca o instiintase pe patroana ca se afla in interdictie bancara. Intrucit nu si-a recuperat paguba, SC "Apogeus Com" SRL Braila s-a constituit parte civila in proces.
In mod asemanator, in luna septembrie 2006, intre SC "Ecliplast" SRL Braila si SC "Covalex Power" SRL Buzau, administrata de aceeasi Claudia Calinoiu, s-au derulat relatii contractuale, prima livrindu-i celei de-a doua marfuri de 22.280,37 lei. Pentru achitarea contravalorii marfii, buzoianca a emis patru file cec, documente care, fiind introduse la plata, au fost refuzate din start. Motivul: lipsa disponibil. Pe parcursul derularii anchetei penale, Sucursala CEC Buzau a comunicat faptul ca SC "Covalex Power" SRL se afla in incidenta de plata, inca din data de 6 martie 2006. La ora actuala, si cea de-a doua firma tepuita de patroana din Buzau solicita daune civile.
Categorie articol: 

Comentarii