Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O batrina din Corbu Vechi acuza un consatean ca i-a otravit vaca

O batrina de 72 de ani din Corbu Vechi isi acuza un consatean ca i-a omorit vaca, intoxicind-o cu boabe otravite, dupa ce animalul s-a desprins din cireada si i-a intrat in gradina. Stefana Mihaiu spune ca, duminica, 27 noiembrie, si-a dus vita, ca de obicei, la marginea satului si a incredintat-o vacarului, pentru a fi dusa la pascut. Seara, insa, animalul n-a mai fost de gasit. "Eu sint batrina, merg mai greu. Am ajuns mai tirziu la intrarea in sat, locul pina unde aduce vacarul vitele, si n-am mai gasit vaca mea. Toata lumea isi luase vacile si le ducea acasa, numai a mea nu era pe nicaieri. Am cautat-o pina s-a lasat intunericul, dar degeaba. A doua zi, de dimineata, m-am dus la vacar si l-am intrebat unde-i vaca, iar el mi-a raspuns ca i-a spus lui cineva ca este moarta, in gradina lui Ion Saghin. Am fost acolo si am gasit-o otravita, linga o capita de paie", ne-a povestit Stefana Mihaiu. Batrina isi plinge vita, despre care spune ca era una dintre putinele ei surse de hrana pe care se baza pentru la iarna. Ea vrea acum sa fie despagubita de cel pe care il considera vinovat de aceasta nenorocire. "Sa-mi dea 20 milioane de lei sau o alta vaca. Dar sa fie tinara, ca asta, de 3 ani, care imi dadea o galeata de lapte pe zi!", pretinde Stefana Mihaiu. Ea afirma ca vecinul acuzat ca i-a ucis vita nu da nici un semn ca ar fi de acord sa o despagubeasca, spunind ca nu e vina lui ca animalul i-a intrat pe proprietate.
Cazul a fost reclamat la Postul de Politie din comuna Maxineni si la medicul veterinar concesionar din aceeasi localitate. Ieri, adjunctul sefului de post, Nicolae Ardeleanu, precum si veterinarul Petrica Iuga se aflau la fata locului, pentru a face cercetari. "Se vor recolta probe si se vor trimite la laboratorul Directiei Sanitare Veterinare, de la Braila, pentru a se stabili daca animalul a fost otravit sau nu. Dupa emiterea buletinului de analiza se va sti ce fel de substante a ingerat acesta si daca otravirea a fost cauza mortii", ne-a declarat medicul veterinar.
Politistul din comuna era sceptic, insa, in ceea ce priveste varianta sustinuta de batrina. "Nu au fost gasite boabe otravite in zona unde se afla cadavrul animalului. Vom vedea daca varianta otravirii intentionate se confirma. Oricum, atit proprietarul vacii, cit si proprietarul gradinii sint pasibili de amenzi contraventionale. Batrina pentru ca a lasat vaca nesupravegheata, permitindu-i sa intre pe o proprietate privata, iar celalalt in cazul in care a otravit animalul cu buna stiinta", ne-a explicat adjunctul sefului de post.
Proprietarul gradinii lucreaza la un canton de pe malul Siretului si nu se afla in sat, in momentul documentarii noastre, pentru a-si putea exprima punctul de vedere. In schimb, fratele sau, Vasile Saghin, ne-a zis ca, desi este ingradita, respectiva gradina este frecvent "vizitata" de vitele satului, dar ca nu crede sa fi pus cineva otrava pentru uciderea animalelor. Urmeaza ca autoritatile sa faca lumina in acest caz.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii