Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O altfel de... cuşcă

Şapte deţinuţi din Penitenciarul Brăila sunt în febra repetiţiilor pentru a pune în scenă o piesă de teatru la Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi - EXIT, ce va avea loc la Bucureşti în luna noiembrie, în cadrul proiectului iniţiat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Piesa intitulată sugestiv "Cuşca" a fost scrisă de persoana privată de libertate Valeriu Barbu, care a publicat mai multe volume de poezii, teatru şi proză. "Obiectivele proiectului sunt de descoperire şi dezvoltare a abilităţilor artistice ale persoanelor private de libertate şi nu în ultimul rând de sensibilizare a comunităţii cu privire la dorinţa acestora de reintegrare în societate", a precizat cms. Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.
Pe perioada executării pedepsei private de libertate, Valeriu Barbu a publicat 7 volume de poezie, iar 5 volume care conţin teatru, proză şi poezie sunt în aşteptarea unui sponsor pentru a putea fi publicate. De asemenea, la concursul "Mesajul meu împotriva tuberculozei" acelaşi deţinut a obţinut locul I în valoare de 500 euro pentru relevanţa, noutatea şi creativitatea mesajului.
Repetiţiile pentru piesa "Cuşca" desfăşurate zilnic la clubul Penitenciarului Brăila, sunt "supravegheate" de Anca Cismaru, regizor la Teatrul "Maria Filotti" Brăila. Varianta finală va fi jucată pe scena teatrului, filmată şi trimisă spre jurizare cu 10 zile înainte de deschiderea festivalului conform regulamentului de participare.
Categorie articol: 

Comentarii