Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nuntă însângerată. Închisoare cu executare

• Adrian - Mădălin Erimia, bărbatul care a provocat accidentul rutier de anul trecut, de la Biserica Greacă, soldat cu două victime, a primit 2 ani de închisoare, cu executare, pentru părăsirea locului accidentului • procurorii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis • Erimia are un dosar în lucru la PJ Brăila şi un altul la DIICOT, după ce poliţiştii i-au găsit în maşină un plic cu “o substanţă vegetală mărunţită, de culoare verde”, posibil droguri • după ce a spulberat doi oameni pe trotuar, Erimia şi-a luat căţelul în braţe şi a fugit cu un taxi, prezentându-se la poliţie abia după 15 ore de la tragedie • brăileanul a mai fost condamnat în Italia pentru trafic de stupefiante

 

Autorul accidentului rutier de la Biserica Greacă, din iulie anul trecut, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu executare, pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Magistraţii au dispus, totodată, menţinerea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul Adrian - Mădălin Erimia. Sentinţa de condamnare nu este definitivă, astfel că procesul se va relua luna aceasta, la Curtea de Apel Galaţi.

În vârstă de 35 de ani, Adrian - Mădălin Erimia mai este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila pentru vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis şi are un dosar în lucru şi la DIICOT, pentru deţinere de stupefiante. Asta după ce poliţiştii au găsit în maşina implicată în accident un plic autosigilant cu o substanţă vegetală verde, cel mai probabil cannabis sau etnobotanice. La data la care Adrian - Mădălin Erimia a fost trimis în judecată pentru fugă de la locul accidentului, victimele accidentului, de 35 respectiv 28 de ani, avuseseră nevoie de 45 respectiv 65 de zile de îngrijiri medicale, potrivit fişei medicale preliminare emise de Serviciul de Medicină Legală Brăila.  

 

Nenorocirea de la Biserica Greacă

În după-amiaza zilei de duminică, 16 iulie 2017, pe o vreme ploioasă,  Dispeceratul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Brăila a fost sesizat în legătură cu producerea unui grav accident rutier chiar în faţa bisericii Buna Vestire, de pe Calea Călăraşilor. Era ora 19:01 şi se ştia deja că în evenimentul rutier fuseseră rănite grav două persoane, un bărbat şi o femeie.

Poliţiştii au găsit la faţa locului, pe trotuarul din dreapta - chiar în faţa Bisericii Greceşti - autoturismul BMW de culoare roşie cu numărul de înmatriculare BR-29-ANG, care prezenta avarii. Şoferul părăsise în grabă locul accidentului, însă actele maşinii erau torpedou. Pe scaunul din dreapta al maşinii, se afla un Iphone şi un plic transparent autosigilant ce conţinea “o substanţă vegetală mărunţită de culoare verde”, posibil cannabis sau etnobotanice (trimis ulterior la Serviciul de Combaterea Criminalităţii Organizate şi Terorism, pentru investigaţii). La locul faptei se aflau şi victimele accidentului rutier, un bărbat şi o femeie care fuseseră spulberate de bolid şi care au primit îngrijiri medicale de urgenţă, fiind ulterior transportate cu ambulanţa la spital. Adrian - Mădălin Erimia, şoferul care a provocat accidentul, s-a prezentat la poliţie abia a doua zi. Procurorul de caz preciza, la finalizarea cercetărilor:

 “La data de 17 iulie 2017, ora 11:15, la sediul Biroului Rutier s-a prezentat o persoană de sex bărbătesc, care a declarat că este autorul accidentului rutier. Acesta a declarat că, în data de 16 iulie, ora 19:00, a condus pe drumurile publice din municipiu, respectiv pe Calea Călăraşilor, autoturismul BMW cu numărul de înmatriculare BR-29-ANG, a produs un accident rutier soldat cu vătămarea unor persoane, iar ulterior a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei”.

Potrivit propriilor declaraţii, în ziua de 16 iulie 2017, în jurul orei 18:30, Adrian - Mădălin Erimia a urcat la volan şi a condus autoturismul pe traseul strada Şcolilor - B-dul Dorobanţilor - Calea Călăraşilor. În zona intersecţiei Calea Călăraşilor - strada Danubiului, Erimia ar fi scăpat telefonul mobil între scaunele din faţă, în condiţiile în care circula cu 60 km/h şi, când s-a aplecat să-l ia, a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe trotuarul din faţa Bisericii Greceşti, unde a accidentat două persoane. Inculpatul a mai spus că s-a speriat şi a fugit de la locul accidentului, pe jos, către Piaţa Traian, după ce a văzut că din biserică ieşiseră mai mulţi nuntaşi. 

 

Varianta procurorilor

Procurorul de caz prezenta anul trecut o cu totul altă variantă: “Din declaraţiile martorilor se poate concluziona că inculpatul nu a părăsit locul evenimentului de teama persoanelor care au ieşit din biserică, ci probabil din altă cauză ce a fost înlăturată în urma părăsirii locului faptei. Martorul (...) a fost cel care s-a îndreptat către portiera stânga faţă a autoturismului şi a deschis-o, l-a observat pe inculpat într-o stare euforică, l-a ajutat să coboare de la volan şi chiar i-a solicitat să nu părăsească locul faptei. Profitând de agitaţia creată, inculpatul a avut grijă de câinele de talie mică pe care-l avea în autoturism, l-a luat în braţe şi a părăsit locul accidentului, alergând către Piaţa Traian”.

De altfel, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă sunt probă la dosar. Erimia a urcat într-un taxi marca Logan situat la intersecţia B-dul Independenţei cu strada 1 Decembrie 1918 şi i-a cerut taximetristului să-l ducă în cartierul Lacu Dulce. De acolo, a fost transportat cu acelaşi taxi în cartierul Viziru.

El a recunoscut că a condus BMW-ul şi că i-a accidentat pe cei doi nuntaşi, părăsind, ulterior, locul faptei fără încuviinţarea poliţiei. Anchetatorii nu l-au crezut, însă, când a declarat că a fugit de frica nuntaşilor. 

“Acest aspect nu subzistă, cel puţin din următoarele motive: inculpatul a coborât mai întâi să vadă starea victimelor, ulterior, chiar dacă “s-a speriat” a avut grijă să nu-şi lase câinele în maşină; atât de speriat a fost încât s-a prezentat la domiciliu, a luat legătura cu avocatul şi s-a prezentat la poliţie a doua zi, în jurul orei 11:00 (adică după 15 ore de la producerea accidentului!)”, precizează reprezentantul parchetului.

Pe lângă toate acestea, în autoturismul inculpatului a fost găsit un plic cu o “substanţă vegetală verde”. Coincidenţă sau nu, în anul 2008, când era în Italia, Erimia a fost condamnat pentru infracţiuni legate de traficul ilicit de stupefiante, substanţe psihotrope şi precursori, iar în 2015 a fost din nou condamnat, de data aceasta în Germania, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În opinia procurorului de caz, “inculpatul, de fapt, a părăsit locul accidentului pentru a îngreuna activitatea de cercetare penală şi de aflare a adevărului”.

Bărbatul de 35 de ani, rănit grav în accidentul de la Biserica Greacă, a fost transportat ulterior la Spitalul Floreasca din capitală, medicii încercând să-i salveze piciorul stâng, care fusese strivit în impact. Femeia de 28 de ani, de asemenea rănită grav în accident, a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Potrivit fişei medicale preliminare emise pe data de 18 iulie 2017 de Serviciul de Medicină Legală Brăila, persoana vătămată S.I.B., în vârstă de 35 ani, a prezentat la internarea în spital următorul diagnostic: “Accident rutier. Traumatism complet de gleznă stângă”, necesitând 45 de zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă. Victima urma să fie reexaminată după externarea din spital. Totodată, victima N.F.A., de 28 de ani, a prezentat la internare diagnosticul: “Politraumatism prin accident rutier. Fracturi metatars II-IV dreapta (în observaţie), traumatism cranio-cerebral minor. Traumatism coloană cervicală în observaţie”. Pentru vindecarea leziunilor, i-au fost necesare 65 de zile de îngrijiri medicale în caz de evoluţie favorabilă.

Nefiind emise rapoartele medico-legale cu numărul exact de îngrijiri medicale pentru fiecare victimă (funcţie de care se putea dispune efectuarea unei expertize judiciare) procurorul de caz a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de autorul accidentului rutier, acesta fiind anchetat, în acest moment, pentru două infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi pentru conducere fără permis. Cercetările sunt efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. 

Adrian - Mădălin Erimia a fost reţinut în ziua de 17 iulie 2017. A doua zi, magistraţii Judecătoriei Brăila au dispus faţă de Erimia luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu.
Categorie articol: 

Comentarii