Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numirea noului director medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, lăsată pe ultima sută de metri

• noul manager al SJU, Delia Râşnoveanu, nu are încă o propunere pentru funcţia de director medical, însă a spus că până luni va rezolva această situaţie, atunci când va expira mandatul actualului şef pe partea medicală, dr. Alina Neacşu

 

Situaţie incertă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila. Deşi luni, 22 mai, expiră mandatul de director medical al dr. Alina Neacşu, noul manager Delia Râşnoveanu nu are o propunere clară pentru cel sau cea care va asigura interimatul funcţiei. Pe de altă parte, Francisk Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că nu intră în atribuţiile sale să numească directorul medical, însă nu are nimic de obiectat în cazul în care actualul şef al spitalului va decide să-i prelungească mandatul dr. Alina Neacşu.

Numirea noului şef pe partea medicală a fost lăsată pe ultima sută de metri de către actuala conducere a unităţii spitaliceşti de pe Buzăului. Managerul interimar al SJU, Delia Râşnoveanu, va lua o decizie abia luni, exact în ziua în care va expira mandatul dr. Alina Neacşu. “Încă nu ştiu să vă spun nimic în acest moment. Am avut foarte multe de rezolvat. Când expiră mandatul, se va face o numire. Poate fi aceeaşi persoană sau o altă persoană. Dacă luni îi expiră mandatul, luni o să rezolv şi această problemă. Chiar nu am avut timp până acum”, ne-a spus aceasta, vineri.

Cum Spitalul Judeţean de Urgenţă este subordonat Consiliului Judeţean, reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei” l-au contactat şi pe preşedintele CJ, Francisk Chiriac, pentru a-l întreba despre situaţia de la unitatea spitalicească. Acesta ne-a declarat că nu intră în atribuţiile sale să aleagă un nou director medical, însă nu are nimic de obiectat dacă managerul va prelungi mandatul dr. Alina Neacşu. “Eu fac propunere doar pentru manager. Referitor la cine îşi asumă partea de director medical şi director de îngrijiri medicale este managerul spitalului. I-am zis (managerului Delia Râşnoveanu - n. r.) că nu am nimic împotrivă dacă doamna Alina Neacşu va continua ca şi director medical al spitalului. E o discuţie între ei ca şi echipă acolo”, au fost cuvintele sale.
Categorie articol: 

Comentarii