Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numarul victimelor frigului in Polonia a ajuns la 150

Frigul a provocat moartea a 27 de persoane, la sfirsitul saptaminii trecute, in Polonia, unde temperaturile minime au atins minus 32 de grade in unele regiuni, bilantul victimelor frigului in aceasta tara ajungind la 150, de la inceputul iernii, informeaza AFP.
"Dintre victime, 64 erau persoane fara adapost, 90 la suta murind din cauza hipotermiei, dupa ce consumasera alcool", a declarat purtatorul de cuvint al politiei, Grazyna Puchalska.
Majoritatea persoanelor care au decedat din cauza frigului sint barbati cu virste cuprinse intre 35 si 50 de ani care au consumat alcool si au dormit in aer liber, a explicat politia, care a intensificat apelurile la vigilenta catre persoanele singure, in virsta sau infirme, in special din regiunile rurale.
Iarna trecuta, circa 180 de persoane au murit din cauza frigului in Polonia, potrivit statisticilor politiei.
Zapada si temperaturile foarte scazute continuau, luni, sa perturbe circulatia rutiera si feroviara din mai multe regiuni ale tarii.
Ministerul polonez al Economiei a anuntat scaderea cu 34 la suta fata de prevederile contractelor a volumului de gaz livrat Poloniei de Rusia, "scadere care depaseste capacitatile de compensare pe care o au stocurile nationale".
Pentru a face fata consumului sporit al consumatorilor casnici si institutiilor publice, societatea nationala poloneza de gaze PGNiG a anuntat reducerea livrarilor catre consumatorii industriali.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii