Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numar gratuit pentru informare si consiliere antidrog

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila reaminteste brailenilor ca, la nivelul Agentiei Nationale Antidrog (ANA), fuctioneaza o linie telefonica cu acces gratuit (0800 8 700 700), al carui scop este sprijinirea celor care doresc sa primeasca informatii si sfaturi despre efectele negative ale consumului de droguri, tutun si alcool, precum si despre consecintele detinerii si traficului de stupefiante.
"Linia verde, de tip info-line, permite celor interesati (parinti, profesori, tineri, consumatori de droguri) sa intre in dialog cu specialistii ANA si sa primeasca informatii despre posibilitatile de preventie si tratament, centre medicale pentru consumatorii de droguri, centre postcura si reabilitare psihosociala. Persoanele care acceseaza acest serviciu mai pot primi informatii despre centrele de prevenire si consiliere antidrog judetene si de sector din subordinea ANA, numere si adrese utile ale unor institutii medicale sau date despre principalele tipuri de droguri", a precizat Elena Nechifor, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.
De la deschiderea liniei telefonice, mai precis din aprilie 2005 si pina in prezent, s-au inregistrat 1.075 de apeluri, 729 dintre apelanti fiind consumatori si 346 parinti sau prieteni ai consumatorilor, care au reusit sa-i inscrie pe acestia in diverse programe de tratament. Programul de functionare al liniei verzi este de luni pina vineri, intre orele 08.00 - 20.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii