Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In numai trei zile, trei copii au fost adusi la spital in coma alcoolica

In sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta - corp A, au fost adusi, in trei zile, trei copii aflati in coma alcoolica. Ei au fost transportati de Ambulanta, la solicitarea prietenilor, vecinilor sau chiar a trecatorilor.
Fiecare dintre ei a spus cadrelor medicale ca a baut cu prietenii, in bar, la discoteca sau la o petrecere.
Virstele ultimilor trei minori internati pentru consum excesiv de alcool sint cuprinse intre 14-17 ani.
"In ultimul timp, a crescut numarul cazurilor de copii adusi aproape in coma alcoolica sau chiar in coma. Ar trebui sa existe mai multa preocupare din partea parintilor, in ceea ce priveste anturajul pe care il au copiii si felul in care ei isi petrec timpul liber", a declarat medicul sef al sectiei de Pediatrie, dr. Virgil Costea.
Acesta ne-a relatat ca ajung pe sectie si copii care provin din familii cu statut social ridicat, din familii bine inchegate. Parintii acestora ramin socati cind afla ca odraslele lor au fost aduse in coma alcoolica la spital.
Vina apartine, pe de alta parte, si angajatilor din discoteci sau din baruri, care, in ciuda reglementarilor legislative in domeniu, vind bauturi alcoolice minorilor.
"A fost adusa si o fata de 16 ani, care ne-a povestit ca a fost cu prietenul sau in bar. Acolo, a baut pina a intrat in coma alcoolica", ne-a povestit dr. Costea.

Drame de copii

Seful sectiei de pediatrie a tinut sa sublinieze ca starea comatoasa ameninta cu pierderea vietii, deoarece pot aparea diverse complicatii, chiar foarte grave. Alcoolul inseamna inhibitie de control, comportament agresiv, iar adolescentii in cauza pot deveni chiar periculosi.
Tragica este povestea unui baiat de 15 ani, care a ajuns tot in coma alcoolica la spital. Pustiul este traumatizat de faptul ca a fost parasit de tata. Daca in clasele I-VIII era premiant, acum, pe linga faptul ca a inceput sa consume in exces bauturi alcoolice, se gindeste chiar sa renunte la scoala. El a povestit ca vrea sa munceasca, ca sa isi poata ajuta mama cu bani, fiindca s-a saturat ca, de ori de cite ori ii cere bani, aceasta sa-i raspunda ca nu are.
Indiferent de cauzele care duc la consumul excesiv de alcool, tutun sau chiar droguri in rindul adolescentilor mai grav este ca toate acestea au urmari extrem de grave asupra sanatatii fizice si psihice a tinerilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii