Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numai la Scoala "Vasile Alecsandri" a inceput anul scolar ca la carte

Prima zi de scoala a inceput ieri fara prea mult fast si pentru ceilalti elevi ai scolilor unde profesorii au boicotat inceputul anului scolar. Elevii au avut parte doar de scurte festivitati, care s-au adresat in special celor din clasele I-a si a V-a.
La Scola "Mihu Dragomir", festivitatea a durat doar 30 de minute, la acestea participind agentul de proximitate, invatatorii si preotul din cartier. O alta scurta festivitate a fost organizata si dupa amiaza, a precizat directorul adjunct Lenuta Craciun. Fara festivitate au inceput ieri cursurile si la Scoala nr. 24. Directorul Doina Matei a spus ca un moment festiv, neoficial, a fost organizat pentru elevii claselor I-a si a V-a. "Am prezentat stadiul lucrarilor de reabilitare a scolii, cum putem sa mergem mai departe si am solicitat ajutorul parintilor pentru realizarea acestor lucrari si pentru curatenie. Nu am avut nici un fel de reactii negative din partea parintilor, majoritatea au inteles demersul nostru", a explicat prof. Doina Matei.
La Scoala "Dimitrie Cantemir", in mod oficial nu s-au facut ore vineri, dar au fost totusi chemati la scoala elevii de clasa I si a V-a, pentru a fi repartizati pe clase. "Azi am organizat o mica festivitate pentru cei mici, cum o sa facem si la gimnaziu, dupa care se intra la ore. Din partea parintilor nu am avut reactii. Unii au mai spus, cu ton de repros, ca ar fi trebuit ca scoala sa inceapa vineri, dar nu a fost mai mult", a spus directorul adjunct Mitica Sinc.
Nici la Scoala "Fanus Neagu" nu s-a facut festivitate la nivelul unitatii, in schimb, la nivelul fiecarei clase s-a organizat un moment deosebit. "La noi, vineri nu s-au facut ore, insa daca au venit copii la scoala, din doua clase, i-am primit si s-au facut ore. Nu i-am lasat pe cei mici de capul lor. Clasele I-V au primit azi manualele, iar cei mai mari le-au primit inca de la sfirsitul anului scolar trecut. Azi, parintii au venit cu copiii si au fost momente festive la nivelul fiecarei clase", a explicat directorul adjunct Lucica Mortu.
Singura scoala in care s-a organizat o festivitate pentru inceperea anului scolar ieri, cu tot tacimul, a fost "Vasile Alecsandri". "A venit preotul, a facut slujba, au venit si reprezentantii Politiei si au explicat care sint normele de conduita rutiera. Am vrut ca cei mici sa simta momentul festiv al primei zi de scoala". Festivitati scurte, pentru invatamintul primar si gimnazial, s-au organizat ieri si la Scoala "Ion Creanga".
La Liceul "Cerna", festivitatea organizata ieri a durat doar un sfert de ora: conducerea le-a urat bun venit bobocilor, dupa care s-a intrat la ore. La "Sebastian", desi orele nu s-au inceput oficial vineri, copiii au venit totusi la scoala, au fost repartizati pe clase si si-au primit manualele. Ieri, orele s-au desfasurat normal, fara alte introduceri festive.

Scoala de dupa scoala

Tot de ieri au inceput orele si pentru proiectul "Scoala de dupa scoala", initiat la clasa invatatoarei Doina Munteanu de la Liceul "Perpessicius". Directorul unitatii de invatamint, prof. Constantin Gherghinoiu, a explicat ca din toata clasa numai opt elevi sint prinsi in proiect, pentru ca numai atitia au dorit. "Noi am inceput cursurile de vineri, dar pentru acest proiect aceasta este prima zi. Copiii maninca la cantina scolii si au amenajata o sala pentru odihna si lectii chiar alaturi de clasa lor. In program au prevazute ore pentru pregatirea lectiilor de a doua zi, ore de limba engleza, ore de odihna si joaca. Pentru plata profesorilor, a mesei si a celorlalte cheltuieli parintii platesc doua milioane de lei pe luna. Vom vedea si noi dupa prima luna cum merge proiectul", a spus prof. Constantin Gherghinoiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii