Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numai la grătar nu fuseseră batjocoriţi brăilenii

Am văzut poze cu brăileni înghesuindu-se, de 1 Mai, în tabăra de la Lacu Sărat ca să facă grătar. Şi am auzit apoi voci critice care îi certau cumva pe acei brăileni că s-au năpustit (scuzaţi cuvântul!) ca vitele pentru un amărât de grătar. Că mai bine stai acasă decât să te duci să stai înghesuit ca să mănânci o frigăruie.

Da, acei brăileni au stat ca sardinele în tabăra de la Lacu Sărat. Dar întrebarea este alta: câte locuri de grătar a amenajat Primăria Brăila în ultimii 2 ani, de când domnul Marian Dragomir a fost ales cu 40% din voturi? Ok, există legea aia că nu ai voie să faci grătar în faţa/spatele blocului, adică în spaţii neamenjate, dar unde pot face brăilenii grătar fără să încalce legea? Eu ştiu că mai întâi asiguri condiţii cetăţenilor să respecte legea, după care impui sancţiuni şi pleci la vânătoare de contravenienţi.

Or, Primăria Brăila nu a amenajat nici măcar un loc decent pentru ca brăilenii amatori de grătare să poată merge să se simtă bine. Îl înţeleg pe primarul Dragomir că poate el e mai vegan aşa, că poate nu agreează grătarele (nici eu nu sunt fan al acestui sport), dar trebuie să ţină cont de faptul că există destui brăileni care adoră să socializeze la un grătar. E treaba lor ce şi cât mănâncă. Numai că, aşa cum ziceam, în afară de locul ăla impropriu de la Lacu Sărat, nu mai ai unde să mergi să faci un grătar în Brăila. Din acest motiv s-a şi creat înghesuiala aia penibilă, de 1 Mai, cu brăileni stând umăr la umăr, de parcă erau prizonieri de război.

Imaginaţi-vă, la Lacu Sărat nu sunt decât 10 grătare amenajate. În rest, fiecare e pe cont propriu. Sapă o groapă ca în Evul Mediu, pune grătarul scos din portbagaj şi face jarul. Ce privelişte de societate înapoiată.

Ce e aşa greu să amenajezi un loc special cu grătare, unde brăilenii să poată veni să tăvălească 2-3 fleici la jar? Trebuie doar să fii bine intenţionat şi să îţi pese de cetăţenii acestui oraş. Căci şi cei care adoră carnea făcută la grătar sunt cetăţeni ai acestui oraş şi nu e un păcat că le plac frigăruile, ca să fie condamnaţi să se înghesuie într-o pădurice, ca oamenii din lumea a III-a. (Ceafă Lată De Porc)
Categorie articol: 

Comentarii