Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numărul virozelor respiratorii, în plină creştere la Brăila

• fugim de coronavirus, dar contactăm virozele specifice sezonului rece • peste 1.100 de brăileni au ajuns la medic din această cauză, dintre care 113 au fost spitalizate pentru a primi tratament de specialitate • virusul gripal nu a ajuns în Brăila, dar a provocat 47 de decese la nivel naţional

 

În timp ce atenţia publică este distrasă de coronavirus, se pare că unii brăileni au uitat să se protejeze în faţa virozelor respiratorii specifice sezonului rece. Aşa se face că numărul celor care au contactat infecţii respiratorii acute, pneumonie şi gripă clinică a crescut în ultima perioadă. În perioada 17-23 februarie, peste 1.100 de persoane au ajuns la medic cu simptomele bolilor enumerate anterior.

Infecţiile respiratorii acute au afectat cei mai mulţi brăileni, 936 la număr, 68% dintre ei fiind copii sub 15 ani. Dintre aceştia, 35 au ajuns în spital, unde au rămas internaţi.

Alţi 171 brăileni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, dintre care mai bine de jumătate sunt tot copii cu vârsta sub 15 ani. 72 de persoane au fost internate pentru a primi tratament de specialitate.

De asemenea, s-au înregistrat şi cazuri de gripă clinică, 65 de pacienţi figurând pe listele Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Îmbolnăvirile s-au manifestat la brăilenii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani. Doar 6 persoane au fost internate în spital.

Din fericire, virusul gripal de tip A nu a ajuns pe teritoriul brăilean. Între timp, la nivel naţional, gripa de tip A a făcut 47 de victime, ultimele două decese din această cauză fiind anunţate pe 27 februarie de către autorităţi. Este vorba despre două femei trecute de 58 de ani, din judeţul Iaşi, cunoscute şi cu alte afecţiuni medicale şi nevaccinate antigripa. Ambele au fost confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.
Categorie articol: 

Comentarii