Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Numărul de viroze creşte alarmant !

În numai o săptămână, frigul de decembrie a făcut 450 de victime la Brăila, o creştere alarmantă faţă de săptămâna anterioară. Cel mai vulnerabil segment de populaţie s-a dovedit a fi cel al copiilor, în rândul cărora au fost înregistrate peste 300 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii.
Astfel, în săptămâna 1-7 decembrie în sistemul de supraveghere a IACRS şi a gripei în sistem de rutină, toţi furnizorii de servicii medicale din judeţ, au raportat aproximativ 300 de cazuri cu infecţii acute ale căilor respiratorii, dintre care la 5 pacienţi s-a impus internarea. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii între
5-14 ani, unde s-au înregistrat peste 100 de IACRS. De asemenea, cadrele medicale din teritoriu au raportat la DSP Brăila şi circa 150 de pneumonii cu 35 spitalizări, de această dată cei mai afectaţi fiind copiii până la un an, aici fiind sesizate cam 40 de cazuri. Din fericire, spun medicii, până în acest moment, la Brăila, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. Potrivit DSP Brăila,
până în acest moment au fost efectuate în judeţul nostru 4.500 de vaccinări antigripale, asta după ce au fost distribuite medicilor brăileni circa 17.000 de vaccinuri împotriva gripei sezoniere.
Amintim că săptămâna trecută, la Brăila au fost înregistrate 320 de cazuri de IACRS şi pneumonii, cu 130 mai puţine faţă de prima săptămână din decembrie.

 
Categorie articol: 

Comentarii