Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu sintem capabili sa luam bani nici daca ne sint oferiti pe tava

Braila sta extrem de prost la accesarea programelor si a finantarilor guvernamentale pe amenajarea de sali de sport, construirea de bazine de inot si camine culturale. Nu este o noutate, este doar o realitate pe care o subliniaza, de aceasta data, liberala Diana Tusa, care a venit si cu exemple, ca argumente concrete: "Acum doua zile, am avut o discutie cu directorul Companiei Nationale de Investitii, in urma careia eu am ramas putin surprinsa. De ce? L-am intrebat pe dinsul cite proiecte are Braila, pe domeniile amintite anterior, in conditiile in care, precizez, programele acestea sint de ani de zile. A cautat pe prima anexa - nici unul, a cautat pe a doua anexa - nici unul, intr-un final, la anexa cu sali de sport de capacitate mica, deci cele mai mici, a gasit doua proiecte: era vorba de scoala din Chercea si de alta, din comuna Visani. Acestea sint sigurele proiecte pe care le are Braila, la nivel de CNI. Mi-ar fi foarte simplu sa incep un discurs din acesta politicianist si sa intreb daca brailenii nu au nevoie de sali de sport, de camine culturale si ce au facut parlamentarii Brailei, insa cred ca as fi ca dinsii si nu asa as rezolva problema. Eu am ales sa ma implic si am hotarit sa aduc la cunostinta tuturor unitatilor de invatamint aceste programe, daca e atit de greu sa fie accesate de pe site-ul ministerului, drept pentru care vom transmite de la biroul meu aceasta informare, pe ultima suta de metri, sa vedem daca se mai poate face ceva".
Tusa a precizat ca si in privinta construirii unui bazin de inot olimpic are reprosuri de facut administratiei locale, dat fiind ca tot de ani de zile se pot accesa fonduri si pentru astfel de investitii, daca Primaria si-ar fi dorit acest lucru. Ea a spus ca din aceeasi sursa a aflat ca municipalitatea braileana a facut un prim pas in a vedea despre ce este vorba, insa cu atit a ramas, pentru ca nu a trimis nici o documentatie pentru a-si arata oficial interesul pentru astfel de finantari. De aceea, Tusa are de gind sa-i atraga atentia primarului Aurel Simionescu, prezentindu-i liste cu semnaturi ale brailenilor interesati, pentru ca in municipiu sa se construiasca un astfel de bazin: "Am decis sa ies cu alta initiativa, aceea de a stringe semnaturi pentru construirea unui bazin olimpic la Braila. Ati vazut cu totii care au fost rezultatele Olimpiadei. Nu sint unele cu care sa ne mindrim, dar nu poate fi nimeni de condamnat, pentru motivul ca nu a reusit sa faca performanta. Stiti cu totii care sint conditiile in care se antreneaza sportivii nostri. Ce nu stiti este ca la nivel guvernamental exista un program de construire a bazinelor olimpice, program la care Primaria Braila a raspuns afirmativ, insa nu a continuat acest demers. In prezent, din ce am discutat cu directorul CNI, pentru a fi prinsa in Hotarirea de Guvern, Braila mai are nevoie de o adresa de la Primarie, insotita de o declaratie pe proprie raspundere ca municipalitatea este de acord si de un extras de carte funciara. Astazi fac apel si la domnul primar, si la cetatenii Brailei, ca sa se implice. Din cite stiu eu, la LPS exista doua terenuri ce pot fi folosite si sint ale Primariei. Ca atare, fac apel la cetatenii Brailei sa semneze pe listele pe care le-am intocmit, pentru ca fiecare semnatura pe care ei o pun aduce mai aproape problema asta de autoritatile locale si arata ca brailenii vor bazin olimpic".
Tusa a mai precizat ca aceste declaratii nu se doresc a fi un atac la primarul Aurel Simionescu, ci doar o incercare de a atrage atentia asupra unei probleme. Intrebata daca nu cumva cel care a aminat continuarea demersurilor pentru construirea unui bazin olimpic este fostul edil-sef, colegul sa de partid, Constantin Cibu, Tusa a evitat un raspuns clar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii