Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu a picat nimeni proba orală la limba şi literatura română

În prima zi, din cei 1.291 de candidaţi evaluaţi, 787 au luat note peste nouă, adică 61%. Numai 3,4% au luat note între cinci şi şase, note care nu asigură promovarea examenului. Aceşti candidaţi sunt, de cele mai multe ori, victime sigure ale probei scrise. Şi în cea de-a doua zi candidaţii au avut emoţii mari, unii fiind nemulţumiţi pentru că au picat la o comisie mai exigentă decât alta. De exemplu, la centrul de la Liceul "Sebastian" au fost trei comisii de examinare, însă comisia a doua era percepută de candidaţi ca fiind mai exigentă. "Nu ştim cum se numeşte profesorul, este de la Ianca, dar pune note mici. A dat foarte puţine note de zece şi numai la băieţi. Am turuit la oral, mi-a pus şi întrebări, şi tot nouă mi-a dat", a spus dezamăgită o absolventă de la "Sebastian". O colegă de-a ei era mai bucuroasă. Obţinuse nota maximă, iar examenul fusese mai relaxat. O situaţie statistică exactă, cu numărul de note obţinute de candidaţi şi prezenţa, va furniza Inspectoratul Şcolar astăzi.

Miercuri şi joi se desfăşoară proba orală la limba modernă, iar vineri, pe 26 iunie se desfăşoară prima probă scrisă, la limba şi literatura română. Celelalte trei probe scrise sunt planificate pentru săptămâna viitoare: 29 iunie - proba obligatorie a profilului, 1 iulie - proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, 2 iulie - proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării. Pe 5 iulie, până la ora 16.00, se vor afişa primele rezultate, iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi până la ora 20.00. În zilele de 7 şi 8 iulie se depun contestaţiile, iar pe 9 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Linie verde pentru bac

Ministerul Educaţiei a deschis o linie verde destinată sesizărilor şi problemelor legate de desfăşurarea examenului de bacalaureat.

Numărul de telefon la care pot fi făcute sesizări şi semnalate diverse probleme privind examenul de bacalaureat este 0800.80.11.00. Linia verde este disponibilă zilnic, în intervalul orar 9.00 - 20.00, pe toată durata examenului naţional de bacalaureat, 22 iunie - 9 iulie. Apelurile sunt gratuite în reţeaua de telefonie fixă.
Categorie articol: 

Comentarii