Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu negociem viaţa copiilor noştri!

Guvernul condus de Viorica Dăncilă şi de marionetele lui Liviu Dragnea a reuşit să scoată în stradă şi persoanele cu dizabilităţi. Proiectul de buget pe 2019, în forma sa actuală, lasă copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi familiile lor fără speranţe şi cu riscul de a nu-şi mai putea acoperi nevoile de supravieţuire. În Proiectul de Buget, cheltuielile cu salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităţi, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi sunt lăsate pe seama autorităţilor locale, Guvernul României alocând BUGET ZERO.  Din acest motiv, părinţii copiilor cu dizabilităţi şi adulţii cu dizabilităţi s-au mobilizat într-un timp record şi au ieşit în stradă, vineri, 8 februarie, în mai multe oraşe din ţară, pentru a contesta Proiectul de Buget pe anul în curs şi a cere modificarea acestuia.

Sub sloganul “NU NEGOCIEM VIAŢA COPIILOR NOŞTRI ŞI A ADULŢILOR CU DIZABILITĂŢI”, participanţii la protest  au încercat să transmită un mesaj politicienilor rupţi de realitate, au stat câteva ore în faţa prefecturilor din întreaga ţară şi şi-au strigat nemulţumirea faţă de decizia aberantă care prevede ca autorităţile locale să susţină integral finanţarea asistenţei sociale. Manifestanţii au cerut susţinerea totală de la bugetul de stat a finanţării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, întrucât în acest proiect se cere ca primăriile să susţină toată partea financiară pe acest domeniu, lucru aproape imposibil în localităţile sărace.

Dacă într-un oraş ca Brăila, de exemplu, primăria încearcă să suţină aceste costuri, iar primarul Marian Dragomir i-a asigurat vineri pe manifestanţii prezenţi pe platoul din faţa Casei Albe că va găsi soluţii pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi şi familiile acestora, într-un sat uitat de lume nici nu poate fi vorba de aşa-ceva, oricâtă bunăvoinţă ar avea autorităţile locale. În oraşele mici, în comune sau în satele izolate, acolo unde nu există nici măcar canalizare, iar drumurile sunt desfundate şi pline de noroi, nu există fonduri suficiente pentru susţinerea serviciilor de protecţie socială pentru persoanele cu dizabilităţi.

Acolo, mulţi dintre localnici, bătrâni sau bolnavi, reprezintă alte şi alte cazuri sociale care ar trebui să intre în atenţia autorităţilor. 

Dar, sub un guvern condus de Viorica Dăncilă, un italian cu opt clase, condamnat la închisoare cu suspendare în ţara lui a convins mai multe clinici din România că este chirurg plastician şi a făcut zeci de operaţii. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei face legi în favoarea infractorilor de la Putere, în frunte cu Liviu Dragnea; jandarmii lui Carmen Dan ne calcă în picioare şi ne lovesc copiii, după care trec mândri pe sub Arcul de Triumf...

Acum, acelaşi guvern de penali şi penabili, care investeşte în confortul puşcăriaşilor mai mult decât în sănătatea populaţiei sau în educaţie, a reuşit să scoată în stradă şi persoanele cu dizabilităţi.

“NU NEGOCIEM VIAŢA COPIILOR NOŞTRI ŞI A ADULŢILOR CU DIZABILITĂŢI”, au scandat vineri manifestanţii, care au cerut ca indemnizaţiile să fie plătite de la bugetul central, nu din cel al primăriilor, decontarea terapiilor pentru copii şi adulţi, cât şi infiinţarea Fondului pentru Dizabilitate.

Într-o ţară condusă de hiene şi de impostori, ar trebui să facem front comun pentru salvarea semenilor noştri. În 30 de ani de aşa-zisă democraţie, am negociat destul cu toate partidele aflate la Putere. Acum, când bătaia de joc a guvernului Dăncilă a atins cote maxime, când a scos în stradă şi oameni în cărucioare, care şi-au strigat dreptul la viaţă, cred că este timpul să spunem că s-a umplut paharul răbdării. Cu alte cuvinte,  NU NEGOCIEM VIAŢA COPIILOR NOŞTRI !
Categorie articol: 

Comentarii